avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimb valutar
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimb valutar

Buna ziua,
Care sunt persoanele juridice care pot desfasura activitati de schimb valutar prin autoamte ATM ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicu.geangu , utilizator 07:07, 10 Decembrie 2019
Art. 1. - Operaţiunile de schimb valutar pentru persoane fizice pe teritoriul României pot fi efectuate numai de următoarele categorii de entităţi - intermediari, cu îndeplinirea condiţiilor legale aplicabile:
a) instituţii de credit;
b) case de schimb valutar, organizate ca persoane juridice conform Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, având ca obiect unic de activitate schimbul valutar cu numerar şi substitute de numerar pentru persoane fizice;
c) entităţile care deţin în administrare unităţi hoteliere şi au în obiectul de activitate operaţiuni de cumpărare de valută convertibilă sub formă de numerar şi substitute de numerar.
[ link extern ]
Dl Vasile, va multumesc pentru raspunsul prompt.

Sa stiti ca mai exista un punct in lege, art 3 din anexa 2 al OMFP 664/2012 care interzce urmatoarelor entitati sa efectueze schimb valutar prin aparate ATM:
a) case de schimb valutar
b) persoane juridice şi alte entităţi care beneficiază de prevederi legale exprese şi
au stipulate activităţile de schimb valutar pentru persoane fizice în actele
constitutive care le reglementează înfiinţarea şi funcţionarea
c) entităţi care deţin în administrare structuri de primire turistice

Tot nu am gasit in lege stipulat care entitati au voie. Pentru ca exista bancomate prin care poti face schimb valutar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata transport international csehalina csehalina Buna, am o intrebare, sper ca ma poate ajuta cineva, as vrea sa stiu daca un furnizor roman imi face un transport international de marfa, poate sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil de la o persoana juridica alimin alimin Buna ziua, am facut un credit bancar \"Prima Casa\", IN EUR pentru achizitia unui imobil aflat in proprietatea unei persoane juridice. Pe ultima suta de ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la o pers.fizica lidiao lidiao Buna ziua, am achizitionat de la o persoana fizica un utilaj, am incheiat un contract intre mine si el, plata am facut-o din contul de euro, pe contract trec ... (vezi toată discuția)