avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua eu am fost impreuna cu fostul in comcubinaj am avem un baiat de 3 ani copilul este nascut si a locuit cu mine in italia are rezidenta acolo la un moment dat tatal copilului in ultimele 7 luni a venit de 2 ori in italia cate o zi cu banii nu nea ajutat delok copilul in romania a venit in 3 ani maxim de cateva ori de sarbatori sau cand a avut botezul el ma pus sa ma prostituez altfe la fiecare cuvant al meu era mereu o amenintare ca imi va lua copilul cand am renuntat pt ca pur si simplu nu mai faceam fata a venit in italia ma mintit ca ma aduce in romania sa facem acte copilului dupa care ajunsi in romania ma batut mia luat copilul si ma pus pe avion inapoi in italia primesc mesaje de la persoane ca copilul meu sufera si eu nu mai rezist fara el as vrea sa precizez ca el nu sta cu copilul in romania la dus la parinti si el locuieste cu noua lui iubita am facut niste plangeri la politie in italia dar se pare ca nu sau luat in seama as vrea sa stiu ce sanse am sa imi pot lua copilul inapoi pt ca traim amn2 separat suferind din cauza unui om care defapt nu ii pasa de nici unul din noi 2
Cel mai recent răspuns: Maria 1996 , utilizator 19:04, 5 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~

CABINET AVOCAT ALEX a scris:

Situatia expusa nu va avantajeaza in cazul unui demers juridic avand in vedere ca minorul se afla la concubinul dumneavoastra.
Ar fi fost bine sa fi prezentat situatia in momentul in care copilul se afla impreuna cu dumneavoastra caci existau posibilitati legale sa vi se stabileasca domiciliul la dumneavoastra.
In prezent daca initiati o actiune in instanta cu privire la minor conflictul dintre dumneavoastra si fostul concubin se va amplifica iar sansele ca dumneavoastra sa va mai vedeti copilul s-ar diminua.

Incercati o impacare cu tatal copilului cel putin pana in momentul in care puteti sa il luati cu dumneavoastra si apoi se poate initia o actiune in vederea stabilirii domiciliului minorului la dumneavoastra si in vederea exercitarii autoritatii parintesti.

Este legal daca copilul este nascut ij strainatate cu domiciliu acolo tatal neavand acte in italia sa poata sa vina sa ma bata sa plece cu copilul fara acordul meu ? Asta este mai mult o rapire pt ca copilul a fost luat cu forta
Formulati o cerere de inapoiere, fondata pe dispozitiile Convenției de la Haga (1980), competent este Tribunalul
Bucuresti insa exista o serie de conditii ce trebuiesc indeplinite pentru admiterea cererii, avocatul pe care-l
alegeti sa va reprezinte va va explica detaliat!
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort cu nabadai de cetatean arab Bibicu78 Bibicu78 Buna ziua Am urmatoarea speta. O prietena de-a mea, s-a casatorit in italia cu un cetatean egiptean cu care are un copil. Dupa 3 ani de casatorie a hotarat ... (vezi toată discuția)
Adopþie prin cãsãtorie rodicaotetea rodicaotetea de curând m-am căsătorit, iar soţul meu are o fetiţă de 11 ani, există vreo procedură legală prin care pot înfia acest copil? (vezi toată discuția)
Soțul meu ma amenință Roxana0123 Roxana0123 Buna!Am o problema foarte grava și as avea nevoie de câteva răspunsuri.Locuiesc in Germania impreuna cu soțul și fetita noastră.Eu si soțul meu nu ne ... (vezi toată discuția)