avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adopþie prin cãsãtorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adopþie prin cãsãtorie

de curând m-am căsătorit, iar soţul meu are o fetiţă de 11 ani, există vreo procedură legală prin care pot înfia acest copil?
Da, il puteti adopta dar va trebuie acordul mamei.
Este prevazuta de legea nr. 273/2004. Insa mama fetitei, este decedata, cazuta din dreptirile parintesti ?
Prin ordin judecatoresc este incredintata tatalui, mama timp de 5 ani nu a ajutat copilul cu nimic, nu l a cautat .ea a fugit in Italia lasand copiii cu tatal si neoferindu-le niciun sprijin.Legea a hotarat ca baiatul sa ramana la mama si fetita la tata.
Nu vreau sa decad mama din drepturi, dar vreau ca acest copil sa aiba stabilitate, sa se simta protejat, iar eu vreau sa beneficieze de toate drepturile pe care le vor avea si copii mei .Eu sunt responsabila de educatia si cresterea acestui copil, eu raspund daca i se intampla ceva, dar nu am niciun drept asupra ei.
Pai daca o adoptati inseamna ca o decadeti din drepturi pe mama.

Alte discuții în legătură

Adoptie minor numai ca mama Celicia Celicia BUNA ZIUA, Sunt casatorita si totul meu are o fetita din prima casatorie. Tutela este a tatalui, mama platind doar pensia alimentara.Deoarece mama ei nu are ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti 14031979 14031979 Buna ziua! Poate fi tatal decazut din drepturile parintesti daca nu isi viziteaza copilul decat o data pe an si are un dezinteres total fata de acesta? (vezi toată discuția)