avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adopþie prin cãsãtorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adopþie prin cãsãtorie

de curând m-am căsătorit, iar soţul meu are o fetiţă de 11 ani, există vreo procedură legală prin care pot înfia acest copil?
Alex_Munteanu a scris:

Pai daca o adoptati inseamna ca o decadeti din drepturi pe mama.

nu instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, pronunta decaderea mamei din drepturile parintesti?
in Codul familiei spune ca:
" daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este pimejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte, ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se fac in spirit de devotament fata de Romania, instanta judecatoreasca va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti."
Pai isi pierd toate drepturile si obligatiile fata de respectivul copil, nu vor mai avea nici un drept de decizie asupra vietii respectivului copil din momentul in care el este adoptat. Adoptatorul primeste toate drepturile si obligatiile calitatii de parinte.
Buna dimineata , am inteles acest lucru, dar exista o problema. Aceasta doamna ne face doar probleme, si a amintit ca are copii , am lasat fata sa o vada pt ca a venit in tara, apoi pleaca iar A oprit copilul, a venit la scoala sa ii ia actele, desi nu a rezolvat nimic pentru ca decizia este in favoarea tatalui. Am alertat organele de politie care se ocupa acum de acest caz.In luna iunie am lasat fata iar sa o vada, dar a venit acasa total schimbata, cu idei precum ca ea in clasa a VIII a pleaca la munca in Italia si face bani, si ca nu mai trebuie sa invete, a montat-o total impotriva noastra. Am dus munca de lamurire cu ea, sa inteleaga ca ii vrem doar binele, ca o ajutam sa ajunga un om respectabil in viata, nu un cersetor la colt de strada.Dupa o saptamana a fugit de acasa , la bunicii din partea mamei ca vrea sa stea acolo, pentru ca nu i tine nimeni cont ce face, ca poate sa stea afara pana la 12 noaptea, nu cum o lasam noi doar cateva ore, La politie a declarat ca vrea test adn pentru ca nu este asta tatal ei, si vrea sa plece la tatal ei, ca mama ei a spus ca altcineva a fost marea ei iubire. ,si multe de acest gen.Dupa ce ca si a abandonat copii , acum vrea sa le distruga si viata, dintr o ambitie prosteasca de a face rau, si de a pune mana pe pensie alimentara.Dar cu pensia alimentara din salariul unui profesor, nu stiu daca poate creste un copil, mai ales ca intentioneaza sa plece inapoi in italia, iar copiii sa ramana cu parintii ei, care nu sunt tocmai ideali pt a educa un copil, avand antecedente penale pentru tentativa de omor, dar si probleme la politia din localitate pentru desele scandaluri ce le fac.Eu sunt manager al unei societati din Bacau.Atat situatia financiara stabila pe care o am cat si recomandarile , dar si conduita mea ca om in societate ,ma indreptatesc sa mi solicit drepturi asupra acestui copil, care are nevoie de o copilarie frumoasa si linistita, nu de promisiuni false, pe care ea, fiind un copil le crede ca cele mai bune pentru ea.Dupa ancheta politiei sunt dispusa sa deschid proces de adoptie,sa cer anchete atat la sotul meu , cat si la mine, dar si la mama naturala a fetitei.Voi apela la serviciile unui avocat
Din pacate nu cred ca veti reusi sa adoptati copilul fara acordul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie minor numai ca mama Celicia Celicia BUNA ZIUA, Sunt casatorita si totul meu are o fetita din prima casatorie. Tutela este a tatalui, mama platind doar pensia alimentara.Deoarece mama ei nu are ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi parentale elkahlout_roxana elkahlout_roxana neplata pensiei alimentare e sau nu motiv de decadere din drepturile parintesti ale tatalui??? tot incerc sa aflu si nu reusesc ce anume il decade pe tata din ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti 14031979 14031979 Buna ziua! Poate fi tatal decazut din drepturile parintesti daca nu isi viziteaza copilul decat o data pe an si are un dezinteres total fata de acesta? (vezi toată discuția)