avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accesul persoanelor fizice la informatii care le ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accesul persoanelor fizice la informatii care le privesc

Buna seara.
Exista vreo lege in Romania care reglementeaza accesul persoanelor fizice la informatii care le privesc? Ca sa dau un exemplu in UK exista Freedom of Information Act din 2000, o lege in baza careia o persoana fizica poate solicita unei institutii publice (Politie, Home Office, universitati etc.) informatii pe care institutia respectiva le detine despre ea. Am cautat ceva similar in legislatia romaneasca dar nu am gasit - am gasit doar Legea 544/2001, care reglementeaza accesul la informatii de interes public.
Multumesc si imi cer scuze daca postez in forumul nepotrivit - nu sint jurist si imi inchipui ca e o chestiune de drept civil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
Pirandello, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis european de munca asdre asdre Buna ziua Imi poate spune cineva de ce este nevoie pentru a obtine permis de munca european?M-ar interesa pentru Anglia in particular,ce este nevoie pentru a ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac rost de o hotarare judecatoreasca daca nu am fost parte in proces? integrity integrity Am nevoie de pareri va rog , cu privire la eliberarea unei copii de pe o hotarare jud prin care a fost anulat un proces verbal de contraventie prin care un ... (vezi toată discuția)
Musamalizare caz, comisia de disciplina, functionar public ContSters98173 ContSters98173 Sunt functionar public si am solicitat Primariei de comuna, unde si lucrez, in baza Legii 544/2001,in data de 25.02.2009 sa mi se elibereze copii de pe ... (vezi toată discuția)