avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere gard nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere gard nou

O vecina a distrus tot gardul vechi facut de tatal meu , care era din scandura, tot cate un pic. Am facut reclamatie si de fiecare data politia i-a dat doar avertisment pe motiv ca acel gard e invechit recomandandu-mi sa fac alt gard nou. Am refacut pe o portiune gard din tabla ondulata si pe alta din plasa de sarma . Acum a deformat ochiurile de la gardul din plasa de sarma construit recent pe o distanta de 1 m si l- a ridicat de la pamant incat pe acolo pot trece caini sau pasari . Nu am reusit sa- l repar . Are o tactica , incepe sa distruga cate putin la anumite intervale . Mentionez ca toata proprietatea e intabulata . In afara de avertisment , mai poate fi incadrata in alt articol de lege si sa fie amendata sau o alta masura sa o faca sa se teama de consecinte . Acolo locuieste o batrana de 83 ani . Proprietatea este si a mea de la succesiune dupa tata dar eu locuiesc in alt judet .Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
2014Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:14, 2 Decembrie 2019
Discutati cu un avocat sa va sprijine in depunerea unei plangerii penale pentru distrugere si/sau chemarea in instanta pentru recuperarea daunelor produse.
Ma intreb care e rolul Politiei . Da, Instanta ar fi solutia dar aceasta presupune cheltuieli , timp si poate dura. Daca ea nu plateste trebuie apelat la altii sa recuperezi. Credeti ca o batrana de 83 are putere ca martor sa stea prin procese. Aceste probleme ar trebui sa se poata rezolva si altfel, nu sa apelezi la instanta. O amenda maxima poate ar rezolva situatia. dar daca cei din Politie nu stiu cum sa o incadreze in lege (asa mi- au spus) , castiga cel rau .
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
2014Elena, utilizator
Art. 253-Cod penal

Distrugerea

(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Distrugerea unui înscris sub semnătură privată, care aparţine în tot sau în parte altei persoane şi serveşte la dovedirea unui drept de natură patrimonială, dacă prin aceasta s-a produs o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) priveşte bunuri care fac parte din patrimoniul cultural, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.

(4) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(5) Dispoziţiile prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.

(6) Pentru faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(7) Tentativa faptelor prevăzute în alin. (3) şi alin. (4) se pedepseşte.

Mergeti la parchetul judecatoriei din localitatea unde aveti acea casa si depuneti o plangere In scris.
Traim in Romania...


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru incendiere? abcd123445 abcd123445 Care ar fi pedeapsa in Romania pentru o incendiere gen Vikernes? [Fac un referat despre cat ar primi el daca incendierea bisericilor s-ar fi intamplat in ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu si distrugere alex889 alex889 Buna ziua In decursul noptii am vazut cum pe proprietatea locuintei unde stau(precizez ca aici locuiesc dar domiciliul din buletin il am in alta ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate dulauemil dulauemil o batranica de la tara are o bucatica de pamant arabil (20ari) pentru care poseda titlu de proprietate. Vecin cu ea este viceprimarul, care are si el o bucata ... (vezi toată discuția)