avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amiabila cu pietonul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amiabila cu pietonul

Buna ziua,
Cum se procedeaza in cazul in care, pe o vreme meteo nefavorabila, un pieton(grabit) este lovit pe trecere, se ridica, vrea sa plece si refuza ambulanta sau politia.
Confirma ca este ok si a 2 zi se intalneste cu soferul si acestia fac in scris o declaratie/amiabila in care pietonul, declara ca nu este parte vatamata si nu are nicio pretentie de la sofer. Cazul nu a fost semnalat la politie la cererea pietonului.
Ce valoare are declaratia semnata de pieton? Soferul este acoperit? Daca apar alte probleme de santate pe parcurs, pietonul se poate folosi de acest incident (tinand cont ca a declarat ca e sanatos si nu are probleme desi pot exista ceva contuzii stiute doar de el)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 10:37, 1 Decembrie 2019
Indiferent de starea vremii sau a pietonului "grabit", dvs aveati obligatia de a instiinta politia.
Soferii care ating usor un pieton in trafic trebuie sa se prezinte la politie, chiar daca victima sustine ca nu are nimic si refuza sa mearga la doctor. Exista un mare pericol in cazurile in care cel lovit usor declara ca "nu a patit nimic", pleaca amandoi (cei implicati) si accidentul ramane neraportat politiei. Daca cel accidentat se razgandeste dupa si declara politiei, urmeaza un dosar penal pe numele soferului, cu consecintele de rigoare...
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
tomaion, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pieton lovit de ambulanta pe trecere steledan87 steledan87 buna ziua.Impreuna cu sotia mea am fost loviti pe trecerea de pieton de o ambulanta care nu avea semnale sonore.Mai mult dupa ce am fost loviti au incercat sa ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni, victima lovita si aruncata in aer si care si-a pierdut cunostinta pana la venirea ambulantei reli_relly reli_relly Buna seara. Am patit un lucru groaznic .Doresc sa ma sfatuiti cum sa procedez ,care sunt procedurile legale de urmat sa imi gasesc dreptatea in justitie ,sa ... (vezi toată discuția)
Amiabila. care e rostul ei dacă unul dintre șoferi se poate răzgândi? ContSters442557 ContSters442557 Am si eu o nelamurire rog un raspuns,multumesc. De exemplu: Esti lovit in trafic , faci amiabila. In amiabila oarecum reiese ca soferul celalalt e vinovat ... (vezi toată discuția)