avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada preaviz

Buna seara, am intrat in perioada de preaviz și managerul meu tocmai mi a spus ca trebuie sa lucrez și in wk fără sa se scadă din zilele de preaviz, precizez ca contractul e degeaba in loc de 160 de ore ajung la 192 in loc se doua zile libere legale am una și acum in perioada preavizului sunt obligat sa lucrez și in wk plus cu o singura zi liberă
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 1 Decembrie 2019
Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

Potrivit actualelor reglementari, pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus săptămânal 48h Oana007 Oana007 Buna ziua. Întâmpin o problema la locul de munca. Conform contractului individual de munca, cu nr de 8ore/zi, 40h/săptămâna, este normal și corect sa ... (vezi toată discuția)
Obligată să lucrez 6 zile din 7.bună ziua. mă aflu într-o ... Cami90 Cami90 .Bună ziua. Mă aflu într-o situație neplăcută, pentru că sunt obligată să lucrez 6 zile din 7,probabil pentru cel puțin câteva săptămâni. Când ... (vezi toată discuția)
Lucrul duminica si sambata Mireosad Mireosad Lucrez la un hypermarket, al carui program este 7 zile din 7. Am trei weekenduri la lucru si liber in timpul saptamanii si un weekend liber. Pot refuza sa ... (vezi toată discuția)