Buna seara, am o nelamurire, sunt angajat intr-un hipermarket ca electrician intretinere si reparatii, posed autorizatie de stivuitorist si sunt agasat din cand in cand sa nu-mi pot duce treaba pe care o am ca electrician, cu problema lipsei de personal in depozit. Sunt obligat sa prestez munca de manipulat marfuri cu amaizer sau stivuitor, de catre conducerea magazinului, fara a fi la locul meu de munca din fisa postului. Se face un abuz din partea conducerii, cum ma pot apara? Va multumesc!
Solicitati angajatorului sa faca nominalizeze in fisa postului dvs. celelalte activitati pe care le puteti indeplini si in ce conditii (instruire suplimentara, eventual un spor la salariu, atunci cand il negociati, prime, etc.). In conditiile in care detineti autorizatie de stivuitorist, in termen de valabilitate puteti presta activitatea respectiva.
Personal nu cred ca fiind electrician de intretinere intr-un market aveti acoperite zilnic cele 8 ore de munca.
Cele 8 ore sunt acoperite cu alte activitati ca: frigotehnist, instalatii termice, automatizari sisteme, s a m d.
Apartin de alt departament decat cel de aprovizionare, manipulare marfuri, etc. Ei vor sa ma rup din treaba pe care o am de facut si sa suplimentez oameni care sunt liberi intentionat. Multumesc pt raspuns, cred ca o sa negociez cateva aspecte. Zi buna sa aveti!
Sa inteleg ca pentru aceste activitati se regasesc mentiuni in fisa postului ?
Fisa postului se intocmeste la nivel de angajator nu la nivel de departament.
In fisa postului sunt trecute doar activitatile care tin de felul muncii pe care o prestez, nicidecum de alte activitati la care vor sa ma supuna ei. Ca si lucrator la intretinerea magazinului d.p.d.v tehnic, sunt din alt departament fata de receptie marfa si lucru in depozit. In fine, am inteles ca ar trebui stipulate mentiuni in fisa postului privind descarcarea si incarcarea rafturilor cu paleti si adaugat act aditional la CIM desi eu refuz aceste actiuni. Multumesc de ajutor!