avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale drogherie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

drogherie

Doresc sa deschid o drogherie in mediul rural. va rog sa-mi spuneti daca poate fi infiintata ca PF, AF, intreprindere individuala, PFA sau doar ca SRL [ avand in vedere ca desfasor o activitate de comert cu produse medicamentoase, parafarmaceutice, plafar etc. intre Registrul comertului si Finante parerile sunt impartite.
Cel mai recent răspuns: darkynok , utilizator 00:12, 28 Iunie 2014
Buna ziua.
Este legal sa scrii cuvantul ``PHARMACIE`` sau ``PHARMACIA`` pe un banner in exteriorul drogheriei? (bine-inteles ca dedesupt este trecut cuv: ``Drogherie``)

Nu apare cuvantul FARMACIE (asa cum se cere in lege si nici derivate ale acestuia)
derivate, conf. dex= cuvinte formate cu sufixe si prefixe.

Ce credeti este o problema?

LEGEA:

Art. 30. - (1) Este interzisă folosirea de către drogherii a însemnelor farmaciei comunitare.
(2) Firma drogheriei va conţine obligatoriu numai denumirea de "drogherie", urmată de o denumire care să o deosebească de alte astfel de unităţi aparţinând altor persoane juridice.
(3) Este interzisă utilizarea în denumirea drogheriei a cuvântului "farmacie" sau a unui nume derivat ori prescurtat din acest cuvânt. ```

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pensionara si m_am angajat intr_o drogherie, detinand functia ... daneluta daneluta Sunt pensionara si m_am angajat intr_o Drogherie, detinand functia de farmacist sef.Autorizatia de funtionare este pe numele meu.Doresc sa demisionez din ... (vezi toată discuția)
Autorizare farmacie ancagavris ancagavris Infiintare farmacie comunitara intr-o localitate componenta a unei statiuni balneoclimaterice (vezi toată discuția)
Infiintare drogherie in mediul rural luminuta luminuta As vre sa stiu daca pot deschide o drogherie in mediul rural, daca nu mi-am finalizat inca studiile si ce personal poate fi angajat? (vezi toată discuția)