Buna ziua, sunt divortata la notar din 2015 atunci am stabilit o sumă fixă de 250 de lei pe care fostul sot trebuie sa o plateasca lunar dar sa specificat foarte clar in actul de divort ca suma va putea creste in functie de venitul tatalui. Între timp salariul minim pe economie a crescut si bineinteles eu primesc tot 250 de lei. Problema este că nu tine legatura cu copilul, il ia foarte rar iar pensia alimentara o plătește cand isi aduce aminte, acum este in urma cu 3 luni. De fiecare dată când ii amintesc de bani imi spune ca nu il las sa vorbeasca cu copilul asta in condițiile în care nu suna niciodată. Intrebarea este daca sunt obligată să îl sun eu pentru a vb cu copilul la telefon si daca asta ii da dreptul sa nu imi.plateasca pensia. Va multumesc
Puteți solicita în instanță mărirea pensiei!
Obligația de plată a pensiei nu este condiționată de dreptul la legături personală!
Dacă nu achită, mergeți la un executor judecătoresc și demarați procedura executării silite!
Pt perioada restanta puteti apela la un executor judecatoresc care va institui poprire asupra veniturilor si astfel nu veti mai fi obligata sa va rugati si sa i amintiti lunar de obligatiile pe care le are fata de propriul copil.
Trebuie sa il dati in judecata spre a se mari pensia conform veniturilor actuale ale tatalui sau in functie de salariul minim pe economie. Atentie ca marirea nu se acorda retroactiv ci de la data formularii actiunii in instanta.
Cat despre programul de vizita, acesta reprezinta un drept al copilului dar si al tatalui care se exercita independent de celelalte obligatii ale tatalui (plata pensiei de intretinere).
Pensia alimentara
Tina81
buna ziua,sunt divortata din anul 2010 am o fetita de 11 ani iar de cand am divortat pana in ziua de azi fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara de ... (vezi toată discuția)