avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel

Buna ziua.Puteti sa mi spuneti ce inseamna:Cu apel in 30 de zile de la comunicare. Apelul se face in termen de 30 zile de cand s a dat sentinta,sau de cand primesti comunicarea acasa,adica stampila postei de pe plic?Multumesc ptr raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: mioara54 , utilizator 13:52, 3 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Termenul de apel se calculeaza de la comunicare. Adica de cand se comunica hotararea in plic cu data postei. In functie de data postei de pe plic se calculeaza termenul de apel.
PS :
M am documentat pe google termenul de apel este de 30 zile de la primirea plicului prin posta dar va intreb altceva;daca fac o lamurire de dispozitiv si acasa imi soseste impreuna cu hotararea civila de fond,dar peste acele 30 zile de la data primirii plicului prin posta,mai pot face apel ?Pur si simplu sant debusolata total ,nu stiu cum sa procedez ,ptr ca in hotararea de fond judecatorul nu s a pronuntat explicit.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
mioara54, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asteptati mai intai sa vina motivarea sentintei.

Daca nu va considerati lamurita formulati cerere lamurire dispozitiv.

Pt sentinta va curge un termen de apel, pentru o eventuala cerere de lamurire va curge un nou termen cand puteti ataca incheierea respectiva daca va este nefavorabila.
multumesc din suflet stimata d na avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere apel Johanes1978 Johanes1978 Buna ziua, Am depus cu intarziere de o zi apelul la curtea de apel. La instanta de fond am avut adresa de corespondenta la o casa de avocatura fapt pnetru ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna "cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare" ContSters378881 ContSters378881 Buna seara. Va rog sa îmi explicati ce înseamnă \"cu drept de apel in 30 de zile de la comunicare\". Îmi respinge cererea ca nefondata, dar cu drept de ... (vezi toată discuția)
Cerere de apel tribunal taie taie Buna dimineata, In data de 08.10.2015(data postei) am primit raspuns de la Tribunalul Bucuresti pentru procesul judecat in data de 21.09.2015. In ... (vezi toată discuția)