avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sistem de monitorizare locuinta/gradina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sistem de monitorizare locuinta/gradina

As dori sa instalez sistem de monitorizare/securitate in curte.
Inainte de toate, nu sunt sigur daca trebuie sa fie instalat de firma autorizata ca sa fie acceptata de politie in caz de orice fel de eveniment? Mentionez ca il instalez in scopuri personale, adica sa imi protejez domeniul privat si proprietatea privata.
Daca nu trebuie firma autorizata si pot s-al montez eu, ce trebuie sa am in vedere?
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2019
gaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: carina84 , utilizator 14:55, 6 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate te ajută un exemplu:
Soțul meu a instalat singur un sistem de camere, fără să ceară aprobare de la nimeni.
Una din camere este îndreptată spre stradă, pentru a urmării intrarea de la casă. În fundal se poate observa și o parte din uliță.
Vecinul s-a supărat, a amenințat că merge la poliție și ne face plângere căci nu este voie. Au trecut 2 ani de atunici și nu am primit nici măcar un avertisment.
Mai mult de atât, în urma unui accident auto, am oferit imaginile capturate de cameră poliției care au fost foarte mulțumitori. Ne-au întrebat amabil dacă pot apela și pe viitor la imagini în caz că au nevoie.

Din câte știu eu, obligativitatea ca camerele să fie aprobate de poliție revine firmelor (SRL-urilor). La persoane private, atâta timp când urmărești doar proprietatea ta (eventual un pic din domeniul public) nu cred că e problemă.

Țin să precizez că acesta este doar un exemplu personal, nu știu ce prevede legea. Am citit în ziar că în urma unui furt la un SRL, proprietarul a oferit imaginile Poliției iar aceasta l-a amendat căci avea camere dar nu avea avizul de instalare de la Poliție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri legate de instalarea de camere video in bloc Cristina I. Cristina I. Buna seara. In scara blocului unde locuiesc s-au montat recent camere de supraveghere pentru siguranta locatarilor. Eu sunt una dintre cei care si-au dat ... (vezi toată discuția)
Aprobari montare sistem video ovideo1 ovideo1 Doresc sa montez un sistem de supraveghere video pentru perimetrul casei mele dar nu stiu daca acest lucru este cumva reglementat in vreun fel. Nu as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Montare camere video pe spatiul privat, dar pentru supraveghee spatiu public + privat (loc parcare) ? mariusp85 mariusp85 Buna ziua! As dori o clarificare, din punct de vedere legal, daca se poate, la situatia de mai jos: Sunt proprietar de imobil (apartament) + autoturism ... (vezi toată discuția)