Buna ziua, va adresez aceasta intrebare in scopul gasirii sau cel putin indrumarii catre o solutie. Situatia este in felul urmator: locuiesc intr-un imobil cu 4 etaje, care este prevazut la parterul acestuia cu spatii comerciale, ba mai mult exista si o extindere a acestor spatii comerciale, pe doua nivele. La primul nivel al acestei extinderi functioneaza o unitate tip Bar, iar la urmatorul nivel este atelier de croitorie. Ambele puncte fiind detinute de catre aceleasi doua persoane. Precizez ca acestia sunt chiriasi ai acelor spatii si nu proprietari. Eu, locuind la etajul 1 al acelui bloc, sunt zilnic deranjat din ambele parti (inclusiv sambata si duminica), de la bar sunt deranjat, deoarece se asculta muzica tare, iar de la atelierul de croitorie de utilajele care le folosesc, acestia recunoscand ca sunt aparate industriale vechi (produc zgomot asemanator cu al unei masini de gaurit doar ca la o intensitate mai slaba). Ei bine, noi am incercat sa vorbim si frumos cu dansii, din pacate ne-am si certat cu acestia, ei sustinand puternic ca in intervalul orar 08:00-22:00 pot sa faca ce vor (conform unei legi existente). Va rog sa ma informati, chiar nu se poate face nimic in acest sens? Chiar nu pot sa stau linistit in casa mea, unde sunt proprietar, decat intre aceste ore? Ce este de facut in acest caz? Multumesc frumos.
Notificati oficial administratorii/patroni spatiilor comerciale cu obligatia respectarii dispozitiilor in vigoare referitoare la pragul fonic admis-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc frumos pentru raspuns. Este un sfat bun. Dar eu totusi inainte de a actiona in instanta, in special ca momentan nu stiu cine sunt administratorii acelor spatii, am sa mai incerc comunicarea pe cale amiabila cu acesti chiriasi ai spatiilor. Pe langa asta nu stiam nici de acel prag fonic admis in blocuri de locuinte, dar zgomotul facut de acestia este mult mai mare decat cel admis.
Multumesc inca o data, voi reveni si cu alte intrebari daca va fi cazul. Cumva trbuie sa solutionam si sa convietuim normal intr-o societate normala.