Sunt asociat unic la un SRL a carui activitate a scazut ,veniturile nemaiputand acoperi chelatuielile. Nu stiu ce este mai bine sa intreprind, dar in mod sigur nu o pot alimenta cu fonduri pana la o eventuala redresare a activitatii, domeniul fiind in servicii ( optica medicala), deci, o activitate la care oamenii renunta foarte usor.
Va rog frumos sa imi dati si mie o sugestie referitoare la posibilitatile juridice existente ,referitor la aceasta stare de fapt. Cu respect.
Incercati intii sa redresati firma,restructurari,diminuare cheltuieli,atragere clienti noi
Daca nu va mai foloseste o puteti suspenda pe o perioada de 3 ani.Binenteles asta ar fi ultima solutie .
Restructurarea este o notiune cam ampla pentru mine, care sunt optician la baza. Sunt singur in firma, am un spatiu foarte mic, iar cheltuielile se rezuma la chirie, intretinere telefon, internet si salubritate. Firma are un site iar despre alte cheltuieli legate de promovare nu poate fi vorba din cauza lipsei acestor fonduri. Sub nicio forma nu am vrut sa recurg la imprumuturi bancare sau de orice alta provenienta, constient de faptul ca banii luati trebuiesc inapoiati. Acest domeniu nu este "strict necesar" decat celor care pretuiesc sanatatea si atunci oamenii renunta usor la el.
In situtiea intreruperii activitatii, care ar fi pasii care ar trebui urmati ? Va multumesc anticipat.
Pentru suspendarea activitatii pentru o perioada ce poate fi de pana la 3 ani, demersurile se fac la Oficiul Registrului Comertului in baza unei declaratii pe propria raspundere (formular tip ce se va completa acolo) insotit de Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor (veti mentiuona ca sunteti asociat unic). Taxele pentru suspendarea activitatii sunt de aproximativ 170 ron. Sper sa va fie de folos raspunsul.
Suspendati activitatea societatii curente si infiintati o firma noua. Cel putin, pentru anul in curs nu platiti forfetair, ci platiti impozit pe venit/profit, dupa cum alegeti. Poate pana anul urmator elimina forfetairul sau isi revine economia (desi nu cred...)
Nu e cea mai buna idee, dar....
Tva
puiux
Buna ziua,ma puteti ajuta si pe mine cu o intrebare.,pot esalona TVA de plata la o firma care nu mai are activitate,de fapt este vorba de TVA-ul din ultima ... (vezi toată discuția)