avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Incepere activitate firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Incepere activitate firma

Buna ziua. Asi dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o situatie cu care poate v-ati mai intalnit. Am o firma a carei activitate a fost suspendata temporar pe o perioada de 3 ani, pana la data de: 01.08.2012. Dupa trecerea acestei perioade, nu am fost sa declar inceperea activitatii, sau sa desfiintez societatea, fiind unicul asociat. Intrebarea mea este: daca nu intreprind nimic in legatura cu aceasta firma, ce se va intampla? Voi putea relua activitatea dupa o anumita perioada cand se iveste un moment propice? Se va autodesfiinta din oficiu societatea dupa o anumita perioada, avand in vedere ca nu a mai fost reluata activitatea? Sau asi mai putea sa suspend activitatea pe o perioada de inca 3 ani? Va multumesc, sanatate !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:12, 5 Octombrie 2012
Puteti sa reluati activitatea societatii si sa o suspendati pentru o perioada de inca trei ani. De asemenea puteti sa initiati procedura de dizolvare fara numire de lichidator in conditiile art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Cheltuielile pentru oricare dintre variante sunt sensibil egale - in jur de 600 ron. In ceea ce priveste cu autodesfiintarea...mai greu. Au fost cazuri limitativ prevazute de lege in care se realiza acest lucru, societatea dvs. neintrand sub incidenta unei asemenea situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din conservare srl WEO WEO Cu trei ani in urma am facut actele la Registrul comertului pentru intrarea unui SRL in conservare (cu scopul de a scapa de impozitul forfetar de atunci). In 4 ... (vezi toată discuția)
Srl suspendata t_gheorghitza t_gheorghitza Am un srl suspendat pana la 24 octombrie2012.Este obligatoriu sa -l redeschid la termen ?Multumesc. (vezi toată discuția)
Expirare suspendare activitate - demersuri noi!? dumitru2000 dumitru2000 Suspendarea activitatii expira in 2 zile. Trebuie mers la ONRC cu o hot AGA prin care se mentioneaza ca deoarece expira suspendarea , se hotaraste reluarea ... (vezi toată discuția)