avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ong-ul poate primi sub forma de imprumut bani de la un ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ong-ul poate primi sub forma de imprumut bani de la un SRL?

Am un ONG care are nevoie de bani , ca multe altele, pentru a-si putea indeplini scopul pentru care a fost infiintat. Am gasit un SRL, insa , care ar vrea sa ma imprumute, nu sa imi doneze, si dupa 3 ani sa ii restitui suma pe care mi-o da.
Pot incheia contract de imprumut intre asociatie si SRL?
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
alexank, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:31, 3 Decembrie 2019
Nu. Doar membrii ong pot imprumuta acel ong.
Ce relatie cu asociatia are acel SRL? E membru? Au vreo relatie contractuala consistenta de mai demult? E acel SRL o institutie de credit sau institutie financiara nebancara? Problema e sa justifice acel SRL legalitatea unei asemenea activitati de creditare, daca nu are ca obiect de activitate acordarea de credite si nici nu e asociat in acel ONG.... ca scopul unui SRL e prin definitie profitul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate exista un ong care să realizeze case pentru membrii săi? Andr@ Andr@ Poate fi înființat un ONG care, printre altele, să realizeze efectiv și case pentru membrii săi? Scopul și obiective statutare ale asociației ar fi ... (vezi toată discuția)
Membru fondator persoana juridica ong Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Potrivit legislatiei in vigoare, atat persoanele fizice cat si juridice pot avea calitatea de membrii fondatori intr-o asociatie. 1. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)