avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lege stimulent insertie CCC - perioada proba
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lege stimulent insertie CCC - perioada proba

Buna ziua,
Daca dupa reintrarea in campul muncii doresc sa schimb job-ul,in conditiile in care ma aflu sub legea stimulentului de insertie, cum este tratata perioada de proba?Dupa perioada de proba pot fi data afara? Sau e un risc pe care si-l asuma angajatorul (acela de a nu ne intelege)? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 3 Decembrie 2019
Dupa CCC, angajatorului ii este interzis sa va concedieze pe o durata de 6 luni de la data revenirii din CCC.
Buna ziua,
Dupa CCC, daca te intorci la birou cu 60 zile inainte de implinire a varstei de 2 ani a copilului si intri sub incidenta legii stimulentului de insertie,angajatorul nu te poate concedia 1 an si 2 luni (pana cand face copilul 3 ani).

Eu intrebam daca in aceasta perioada de 1 an si 2 luni,daca vreau sa schimb job-ul, primind in continuare stimulent de insertie..ce se intampla cu perioada de proba? Dupa perioada de proba, in cazul unui contract nedeterminat, ma poate concedia sau conform legii stimulentului de insertie, nu ma poate concedia pana copilul indeplineste 3 ani?
Multumesc frumos,
Andreea

Cornel Vasile a scris:

Dupa CCC, angajatorului ii este interzis sa va concedieze pe o durata de 6 luni de la data revenirii din CCC.

Concedierea este o situație, iar încetarea c.i.m. pe durata perioadei de proba este alta.

Legea se refera numai la interdicția concedierii.
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare functie dupa intoarcere din ccc AlinaStefanuca AlinaStefanuca Buna ziua Odata cu intoarcerea din CCC am discutat la firma sa fac o schimbare de functie. Pozitia ar fi aceeasi, titlul din contractul de munca ramane la ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada in care primesc suplimentul de insertie MirelaLupsa MirelaLupsa Buna ziua, M-am intors la serviciu cand copilul avea 11 luni,acum are 14 luni. Beneficiez de supliment insertie pana cand copilul implineste 2 ani.Am fost ... (vezi toată discuția)
Posibilitate reintoarcere in cic rarvat rarvat Buna ziua, Sunt in concediu ingrijire copil ce implineste 2 ani in ianuarie 2023. Doresc sa ma intorc mai devreme la birou( in septembrie 2022), dar recent ... (vezi toată discuția)