avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare functie dupa intoarcere din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare functie dupa intoarcere din CCC

Buna ziua

Odata cu intoarcerea din CCC am discutat la firma sa fac o schimbare de functie. Pozitia ar fi aceeasi, titlul din contractul de munca ramane la fel, s-ar schimba o parte din responsabilitati.

Am 2 intrebari:

- facand aceasta schimbare, se mai aplica prevederea legala privind interdictia concedierii mele pe perioada cat voi beneficia de supliment de insertie (+pana la 6 luni dupa)?
- In cazul in care in noua pozitie nu as avea o echipa cu numar egal de oameni ca in anterioara, am baza legala sa solicit nr egal de oameni? Stiu ca e o prevedere ca nu pot avea conditii inferioare celor anterioare CCC, dar nu stiu daca e valabila si pentru numarul de oameni din subordine

Multumesc
Alina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:57, 21 Februarie 2016

- facand aceasta schimbare, se mai aplica prevederea legala privind interdictia concedierii mele pe perioada cat voi beneficia de supliment de insertie (+pana la 6 luni dupa)?

Interdictia concedierii cu o durata de pana la 6 luni de la data revenirii din CCC (data expirarii duratei pentru care beneficiati de stimulent) nu are nicio legatura cu functia pe care o detineti.

- In cazul in care in noua pozitie nu as avea o echipa cu numar egal de oameni ca in anterioara, am baza legala sa solicit nr egal de oameni? Stiu ca e o prevedere ca nu pot avea conditii inferioare celor anterioare CCC, dar nu stiu daca e valabila si pentru numarul de oameni din subordine

Nu aveti nicio baza legala pentru a solicita asa ceva, intrucat angajatorul are dreptul sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii.
Multumesc pentru raspuns! Am insa o nelamurire legata de suplimentul de insertie: citisem in lege ca primesc acel supliment pana implineste copilul 2 ani. Si ca pe parcursul acestei perioade nu pot fi concediata, perioada ce poate fi prelungita cu pana la 6 luni.
Deci cum este, primesc suplimentul pana la 2 ani sau 6 luni dupa intoarcere? Eu ma intorc cand copilul va avea 7 luni
Stimulentul se primeste pana la varsta de 2 ani, dupa care intervine interdictia concedierii pe o durata cu pana la 6 luni de la data de cand nu mai primiti stimulent de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supliment de insertie(500 ron) popescueugen popescueugen O persoana care primeste suplimentul de insertie(500 ron) poate fi concediata pe perioada celor 2 ani cat primeste acel supliment, ajutor pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Concediere intrebare_buna intrebare_buna Buna ziua! Am o intrebare. Daca o salariata a fost 1 an in concediu ce crestere copil si a revenit cu o zi mai repede pentru a beneficia de stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Revenire ccc Aeiouai Aeiouai Buna ziua, La revenirea din CCC (timp scurs 1.5 ani) angajatorul nu mai considera necesar postul si ofera altul din aceeasi categorie, cu pastrarea ... (vezi toată discuția)