avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca

Va rog, sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: Daca am vechime in munca cu plata datorata pentru 8 ani reprezentand activitatea intr-o fabrica as putea sa-mi platesc pana la realizarea contributiei pentru restul vechimii minime legale de 15 ani in domeniul agriculturii , ceea ce fac in acest moment , fiind fermier , persoana fizica astfel incat sa fie adunate perioadele din fabrica cu cea din agricultura daca platesc contributia in baza lg . 263/2008 privind asigurarea pentru pensia in agricultura ,sa fac in total minim 15 ani ? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 4 Decembrie 2019
Plata contribuțiilor este in sarcina angajatorului... sa intelegem ca pentru acea perioada lucrată la fabrica nu vi s-au achitat contribuțiile?
MI s-au platit , dar am numai 8 ani. Multumesc
Si care este nelămurirea? Doriti sa aveti minim 15 ani de stagiu?
Ultima modificare: Marți, 3 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai pot sa ma pensionez cu 8 ani ????!!!!
Va trebuie minim 15 ani de stagiu de cotizare.

Alte discuții în legătură

Stagiul complet de cotizare Airinei Mihai Airinei Mihai Pentru vechimea completa de 35 ani poate fi inclusa si vechimea de 12 ani in agricultura la CAP inainte de 1990? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata la barbati mahalean mahalean Buna seara , 1) As dori sa aflu daca la vechimea in munca in vederea pensionarii anticipate partiale se considera stagiu de cotizare si vechime perioada de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la recalculare pensie conf.legii 221/2018? Hellas Hellas Buna ziua.Am iesit la pensie in anul 1994 cu stagiu realizat 39 ani,2 luni si 22 zile,din care 24 ani 2 luni si 22 zile in grupa a -2-a (legea 3/1977). Trebuia ... (vezi toată discuția)