avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... deducere pt copil in intretinere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

deducere pt copil in intretinere

Sunt titularul unei intrepr.individuale; deducerile pt.copil in intretinere se pot aplica si aici? Daca da, in ce mod? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 11:43, 7 Decembrie 2009
Buna ziua!
Pentru II, contabilitatea este cea in partida simpla iar in cazul in care aveti angajati trebuie sa respectati legislatia in vigoare si sa aveti documentele solicitate unei societati comerciale pentru angajati.Daca sunteti platitor de impozitul pe veniturile din salarii, implicit aveti angajati cu contract individual de munca, sigur ca respectati prevederile ca si in cazul unei societati comerciale si ii veti calcula angajatului deducerea pt. copil daca sotul/sotia nu beneficiaza de aceasta deducere, la locul sau de munca, de unde va prezenta si o adeverinta ca nu beneficiaza de acest drept.
Deducerea se acorda acolo unde salariatul isi are baza.
Va doresc o zi buna!
Scuze, cred ca nu am fost destul de explicit: este vorba despre copilul meu si intrebam daca eu, ca titular de I.I., pot beneficia de aceasta deducere.
Multumesc !
Atunci despre ce deducere este vorba!?
cristian_conea a scris:

Scuze, cred ca nu am fost destul de explicit: este vorba despre copilul meu si intrebam daca eu, ca titular de I.I., pot beneficia de aceasta deducere.#-o
Multumesc !
Deducerea pt copil in intretinere se refera la impozitarea venitului din salarii. Impozitul pe venitul din activitati independente este cu totul altceva... nu exista nicio legatura.

Alte discuții în legătură

Deducerea personala de baza tiberiussly tiberiussly Care este deducerea personala de baza in cazul in care am in intretinere un copil minor?Presupunind ca salarul brut este de 1200 ron,ce valoare are deducerea? (vezi toată discuția)
Deducerea personala de baza chance1 chance1 Cat reprezinta ca valoare deducerea personala de baza? Daca am grija de un frate care nu are un loc de munca, deci e in grija mea se mai acorda vreo deducere? ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere chrissa79 chrissa79 Buna ziua! As vrea sa stiu daca eu pot lua o persoana intretinere, fara sa beneficiez de deducere personala (intrucat sal meu brut depaseste 3000lei). De ... (vezi toată discuția)