Buna ziua!
Pentru II, contabilitatea este cea in partida simpla iar in cazul in care aveti angajati trebuie sa respectati legislatia in vigoare si sa aveti documentele solicitate unei societati comerciale pentru angajati.Daca sunteti platitor de impozitul pe veniturile din salarii, implicit aveti angajati cu contract individual de munca, sigur ca respectati prevederile ca si in cazul unei societati comerciale si ii veti calcula angajatului deducerea pt. copil daca sotul/sotia nu beneficiaza de aceasta deducere, la locul sau de munca, de unde va prezenta si o adeverinta ca nu beneficiaza de acest drept.
Deducerea se acorda acolo unde salariatul isi are baza.
Va doresc o zi buna!
Scuze, cred ca nu am fost destul de explicit: este vorba despre copilul meu si intrebam daca eu, ca titular de I.I., pot beneficia de aceasta deducere.
Multumesc !
Scuze, cred ca nu am fost destul de explicit: este vorba despre copilul meu si intrebam daca eu, ca titular de I.I., pot beneficia de aceasta deducere.#-o
Multumesc !
Deducerea pt copil in intretinere se refera la impozitarea venitului din salarii. Impozitul pe venitul din activitati independente este cu totul altceva... nu exista nicio legatura.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.