avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... deducere pt copil in intretinere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

deducere pt copil in intretinere

Sunt titularul unei intrepr.individuale; deducerile pt.copil in intretinere se pot aplica si aici? Daca da, in ce mod? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mariana Trufin , Consultant resurse umane 11:43, 7 Decembrie 2009
Buna ziua!
Domnule Cristian, cred ca dumneavoastra nu a-ti inteles pre bine ceea ce v-am scris mai sus!
Daca e vorba de deducerea suplimentara pentru 1 copil, atunci trebuie sa intelegeti ca:
1.Deducerea personala de baza este o suma care se scade din venitul net din salarii , in fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde este functia de baza.
a) nici o persoana in intretinere : DDP = 250

2. Pentru 1 sau mai multe persoane in intretinere deducerea se acorda astfel:
Venit brut lunar
Scuze dar nu a intrat tot mesajul postat!
Continuare
a) 1 persoana in intretinere : DDP= 350
b) 2 persoane in intretinere DDP= 450
c) 3 persoane in intretinere : DDP =550
d) 4 sau mai multe : DDP =650

In concluzie dumneavoastra in calitate de titular I.I., puteti beneficia de deducerea suplimentara pentru 1 copil, numai daca realizati venituri din salarii la aceasta I.I. si tot aici aveti functia de baza.
O zi buna!
Multumesc, s-a inteles acum!
respectiva deducere se refera NUMAI la salariati.
Asa este! =D>
Va raspundem cu drag si la alte intrebari sau nelamuriri!
Sa aveti o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea personala de baza tiberiussly tiberiussly Care este deducerea personala de baza in cazul in care am in intretinere un copil minor?Presupunind ca salarul brut este de 1200 ron,ce valoare are deducerea? (vezi toată discuția)
Deducerea personala de baza chance1 chance1 Cat reprezinta ca valoare deducerea personala de baza? Daca am grija de un frate care nu are un loc de munca, deci e in grija mea se mai acorda vreo deducere? ... (vezi toată discuția)
Persoana in intretinere chrissa79 chrissa79 Buna ziua! As vrea sa stiu daca eu pot lua o persoana intretinere, fara sa beneficiez de deducere personala (intrucat sal meu brut depaseste 3000lei). De ... (vezi toată discuția)