avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pensie privata deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pensie privata deces

Buna ziua.Am si eu o problema.Soul meu a murit anul trecut, și avea pensie privata, mi a venit un plic ca revine la moștenitori.Trebuie facuta succesiunea ca sa pot scoate bani din fond.Multumesc
Cel mai recent răspuns: alex_element , utilizator 11:33, 4 Decembrie 2019
Buna ziua,
Da, mergeti la notar si introduceti in masa succesorala doar aceasta pensie, daca nu doriti sa faceti "toataț succesiunea acum.
Va explica notarul mai bine ce este de facut.
Mergeti la un notar din localitatea unde a avut ultimul domiciliu sotul...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Daca discutam de o pensie privata pilon 2 sau pilon 3, nu puteti scoate banii din fond. In baza succesiunii, suma stransa va fi transferata in fondurile private de pensii ale mostenitorilor.

Katohulk a scris:

Buna ziua.Am si eu o problema.Soul meu a murit anul trecut, și avea pensie privata, mi a venit un plic ca revine la moștenitori.Trebuie facuta succesiunea ca sa pot scoate bani din fond.Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
alex_element, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere pensie pilonul 2 problemapensie problemapensie Buna seara, problema e in felul urmator: tata a cotizat la pilonul 2 de pensii private, si a decedat de cancer. Ulterior, cand ne-am interesat despre fondul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.tatal meu ... Ramonafodor96@yahoo.ro Ramonafodor96@yahoo.ro Bună ziua as avea și eu o întrebare dacă se poate.Tatal meu a decedat și eu sunt unica moștenitoare și el a contribuit la o pensie privata și sa făcut ... (vezi toată discuția)
Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte SorinGeo SorinGeo Buna ziua, In cazul decesul parintelui, pentru transferul bancar al banilor in contul personal al acestuia in cel al copiilor mostenitori se percep taxe ( ... (vezi toată discuția)