avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... retinerea unei persoane de catre politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

retinerea unei persoane de catre politie

as dori daca poate sa ma lamureasca cineva in cazul in care ai de aface cu politia, acestia te pot retine fara o ordonanta de retinere din partea unui procuror sau exista un numar de ore pentru care politia te poate retine inainte de a obtine o ordonanta de retinere? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 00:07, 18 Iunie 2006
din cate cunosc eu,daca nu au schimbat legea,politia are dreptul sa te retina prin ordonanta 24 ore,la ora la care se face ordonanta +24,daca judecatorul nu da mandat de arestare,trebuie sa te puna in libertate,bafta
clar. si Politia are dreptul sa te retina. insa va incunostinta despre acest aaspect .. imediat .. pe procuror.
T = max. 24 de ore
In maxim 10 ore de la retinere se va face, daca e cazul, propunere de arestare preventiva catre procuror, iar acesta o va prezenta judecatorului.
Dupa trecerea duratei, masura retinerii va inceta de drept. Org. judiciare avand abligatia de a pune de indata in libertate pe cel retinut.

Retinerea se face prin ordonanata motivata. Daca o persoana e retinuta pe nedrept, atunci sunt intrenite elementele constitutive ale art. 266 C.p. Arestarea nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere 24 h - conditii ryzen ryzen Va rog, fratele meu este major dar nu are acte de identitate poate fi retinut si 24 de ore?. Va multumesc doresc un raspuns cat mai urgent posibil. (vezi toată discuția)
Interogatoriu droguri adinnaiasi adinnaiasi buna ziua ! Prietenul meu a fost prins intro seara in compania unor baieti care aveau droguri la ei, mentionez ca prietenul meu nu avea absolut nimic asupra ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)