Buna ziua,
Azi dimineata am primit o adresa de la judecatoria Sectorului 2 ca suntem parati de o alta firma cu care am colaborat in luna mai, pentru a le plati 5 lei penalizari de intarziere la factura, precum si 40 de euro daune de intarziere cf art 10 legea 72/2013. Era vorba de o factura de transport in valoare de 900 de lei+tva ce a fost achitata cu ~9 zile dupa termenul scadent (iunie) deoarece eram toti din firma plecati in concediu. Dupa plata facturii nu ne-a mai contactat nimeni, urmand ca astazi, in decembrie, sa primim aceasta minune. Am incercat sa-i contactam, tot astazi, sa ii punem sa ne emita mareata factura de penalizare de 5lei+40e dar sunt destul de recalcitranti si nu cred ca putem s-o scoatem la cap cu ei. Nu este vorba de cei 5 lei si nici de cei 40 de euro, ci doar de deranjul in sine. Ce pasi ne recomandati sa urmam ? Multumesc
Cititi cu atentie comanda/contractul de transport si vedeti daca erau prevazute eventuale astfel de conditii.
Daca suma mi se pare derizorie, o puteti achita si face dovada in instanta.
Luati in considerare ca, in cazul in care se va admite cererea, este posibil sa fiti obligati si la plata cheltuielilor de judecata - taxa de timbru, onorariu avocat.
Si nu in ultima instanta, contactati un avocat care sa analizeze inscrisurile.
Pe contract (care a fost intocmit de noi si semnat / stampilat de ei) nu este mentionat nicaieri o penalizare de intarziere.
As achita-o si acum, dar in baza a ce ? Imi trebuie o factura, pe care ei refuza sa o emita.
Atunci depuneti intampinarea si anexati la aceasta o copie conform cu originalul a acestui contract, in care nu sunt prevazute penalizarile cerute de dumnealor.