avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bone filipineze
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bone filipineze

Buna ziua.
Numele meu este Carmen Bagi si as dori urmatoarele informatii:
In cazul unei agentii de recrutare care vrea sa aduca muncitori si bone filipineze in Romania, care este procedura pas cu pas,atat pentru ele , cat si pentru familii,respectiv companiile angajatoare. Ce trebuie sa contina dosarul pentru familie, ce trebuie sa contina dosarul pentru bone, ce trebuie sa contina dosarul pentru firmele care angajeaza muncitori filipinezi, cu ce institutii este obligata Agentia de recrutare sa colaboreze,pentru cat timp se dau permisele de munca,ce contine contractul de munca , exista unul anume pentru aceste persoane ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 5 Decembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc
Atentie la angajarea bonelor.

Serviciile de îngrijire și supraveghere a copilului pe timpul zilei prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum și a regulamentelor- cadru de organizare și funcționare a serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare, cod serviciu social 8891CZ-C-VIII, pot fi prestate după cum urmează:

a) în baza unui contract individual de muncă încheiat între bonă și o persoană juridică acreditată ca furnizor de servicii sociale și care deține licența de funcționare pentru serviciile de îngrijire și supraveghere a copilului pe timpul zilei prestate de bone, în condițiile Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare, și care a încheiat un contract de prestări de servicii sociale cu reprezentantul legal al copilului;

b) în baza unui contract de prestări de servicii încheiat între bonă, persoană fizică autorizată, acreditată ca furnizor de servicii sociale și care deține licență de funcționare pentru serviciile de îngrijire și supraveghere a copilului pe timpul zilei prestate de bone, în condițiile Legii nr. 197/2012, cu modificările și completările ulterioare, și reprezentantul legal al copilului.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 4 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru informatii. Daca ma puteti juta si cu procedura in sine , referindu-ma, mai exact, la faptul ca agentia de recrutare este intermediara ,care sunt obligatiile acestei agentii si cu ce institutii trebuie sa colaboreze ?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Acreditare furnizor anofm CristianaGh CristianaGh Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie - o companie cu domeniul de activitate principala 7810 - Plasare de personal, isi doreste sa devina ... (vezi toată discuția)
Sc plasare forta de munca ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua Am o dilema. Am un SRL, CAEN 7450, mai exact: Selectia si plasarea fortei de munca. Scopul meu este urmatorul: vreau sa plasez bone ... (vezi toată discuția)
Un ong este furnizor de servicii sociale ? Mona_2014 Mona_2014 Buna ziua! As vrea sa stiu daca un ong - asociatie persoane cu handicap este considerata furnizor de servicii sociale si trebuie acreditata si LICENTIATA ... (vezi toată discuția)