avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Un ONG este furnizor de servicii sociale ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Un ONG este furnizor de servicii sociale ?

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca un ong - asociatie persoane cu handicap este considerata furnizor de servicii sociale si trebuie acreditata si LICENTIATA conform noilor cerinte ale ministerului, pana la sfarsitul anului.
Asociatia nu a desfasurat nici o activitate sociala, insa in cadrul asociatiei functioneaza o unitate protejata.

Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 21:31, 19 Mai 2015
Furnizorii de servicii sociale, indiferent de forma lor juridică, trebuie să fie acreditaţi în condiţiile legii.Serviciile sociale pot funcţiona numai dacă sunt acreditate în condiţiile legii.

Acreditarea furnizorilor de servicii sociale se realizează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1024 din 25 iunie 2004 - pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 68/2003 privind serviciile sociale, precum şi a Metodologiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, precum şi ale Ordinului nr. 383 din 6 iunie 2005, al ministrului muncii, solidarităţii sociale şi familiei - pentru aprobarea standardelor generale de calitate privind serviciile sociale şi a modalităţii de evaluare a îndeplinirii acestora de către furnizori.

Vezi site ANPS:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizor de servicii sociale andrad84 andrad84 Buna ziua, M-ar interesa daca un ONG care doreste sa ofere servicii psihologice gratuite cu personal voluntar specializat trebuie sa se inregistreze ca ... (vezi toată discuția)
Proiecte europene nerambursabile pentru ong Roman Istvan Roman Istvan Eu si inca 2 persoane avem o asociatie nonprofit care se ocupa cu copiii orfan si cu adulti fara adapost. Noi, membrii de conducere al asociatiei, am facut ... (vezi toată discuția)