avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SC plasare forta de munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SC plasare forta de munca

Buna ziua

Am o dilema. Am un SRL, CAEN 7450, mai exact: Selectia si plasarea fortei de munca. Scopul meu este urmatorul: vreau sa plasez bone (persoane fizice) familiilor care solicita. Deci eu voi cauta atat bonele, cat si familiile care au nevoie de asa ceva. Aici vine problema. Eu cu cine trebuie sa inchei contract? Cu bona? Cu familia? Cu ambele parti? Cu nici una? Ce tip de contract trebuie sa abordez? Ce trebuie sa stipulez in contractul bonei pentru ca firma sa fie exonerata de actele acesteia?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ai.ciprian , utilizator 00:11, 28 August 2008
Selectia pentru aceasta categorie de personal ar trebui din punct de vedere moral si civic realizata pe baza unor teste profesionale realizate de un psiholog evaluator. realizati un contract de colaborare in vederea angajarii cu bona, si unul de prestari servicii cu familia si bona iar dumneavoatra doar il intermediati.
Ma intereseaza in primul rand aspectul legal. Sigur ca voi face o selectie pe baza unor evaluari psihologice, insa vreau sa acopar partea legala cat mai bine posibil.
Firma dumneavoastra trebuie sa fie acreditata de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca in conformitate cu prevederile Hotarii de Guvern nr. 277/2002 privind acreditarea furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca.
Prevederile art. 3 din H.G. nr. 277/2002 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza expres faptul ca “in vederea acreditarii furnizorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:
A. sa aiba prevazut ca obiect de activitate serviciul pentru care se solicita acreditarea;
B. sa detina baze de date, dupa caz, privind:
a) persoanele in cautarea unui loc de munca si, respectiv, cererea de forta de munca din partea angajatorilor, astfel
incat sa poata evalua tendintele de pe piata muncii locala;
b) potentialul existent in domeniul formarii profesionale pentru a corela cererea cu oferta de pe piata muncii;
C. sa dispuna de baza materiala, dupa caz, pentru:
a) evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale;
b) efectuarea de teste de aptitudini, dezvoltarea abilitatii si increderii in sine a persoanelor in cautarea unui loc de
munca;
c) instruire in tehnici si metode de cautare a unui loc de munca si de prezentare la interviuri in vederea ocuparii;
d) mediere electronica;
D. cel putin 25% din personalul cu atributii in prestarea serviciilor de ocupare sa aiba studii superioare in una dintre
specialitatile: psihologie, pedagogie, drept, consiliere, precum si experienta de minimum 3 ani in domeniul serviciului
pentru care se solicita acreditarea.”

Deci dumneavoastra veti incheia un contract de mediere cu persoanele pe care le veti selecta pentru a fii "bone" iar cu "familia" un contract de prestari servicii.
Aici veti gasi mai multe informatii utile: www.bucuresti.anofm.ro.
Succes!
Multumesc pentru informatiile detaliate. Voi reveni cu eventuale intrebari in cazul in care voi intampina probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca Laurys Laurys Buna ziua, Este posibil ca [u]dpdv al legii romane [/u]un furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca acreditat in baza L 76/2002 si HG ... (vezi toată discuția)
Selectia si plasarea fortei de munca 7450 Am agentie de plasare forta de munca si mediez plasare forta de munca la societati romanesti.Inspectoratul teritorial de munca afirma ca in situatia aceasta ar ... (vezi toată discuția)
Pontaj gresit de seful de echipa! Ipj Ipj In urma demisiei de la fostul loc de munca( luna februarie) si a primirii de la I.T.M. a unor materiale(pontaje si fluturasi de salariu) am constatat faptul ca ... (vezi toată discuția)