Este posibil ca dpdv al legii romane un furnizor de servicii pentru stimularea ocuparii fortei de munca acreditat in baza L 76/2002 si HG 277/2002 sa recruteze personal din strainatate? Se doreste ca personalul recrutat sa lucreze in Romania.
Ma gandesc la faptul ca acreditarea ca furnizor de astfel de servcii se face in baza L 76/2002 si HG 277/2002 care au in vedere cetatenii romani aflati in cautarea unui loc de munca.
De asemenea, exista un text in HG 277/2002 la art.2 alin. (1) lit. b ) unde se vorbeste despre "servicii de mediere a muncii pe piata interna". Ma gandesc ca o astfel de mentiune se refera la faptul ca locurile de munca care se intentioneaza sa fie ocupate se afla in Romania. De asemenea, o astfel de meniune ar putea fi facuta si pentru a diferentia furnozorul de servicii care lucreaza pe piata interna de cel care asigura aceste servicii pt cetat romani care vor sa lucreze in strainatate (cf L 156/2000).
Pe cale de interpretare, atunci nu ar fi posibila acest lucru , intrucat pentru angajarea strainilor in Romania sunt alte conditii ...
Autorizatia de munca se elibereaza numai pentru un singur angajator in cazul cetatenilor non-UE.
In baza unor contracte de prestari servicii, cred ca este posibila numai medierea gasirii unui loc de munca intre un cetatean strain si un angajtor din tara ...
Da, strict pe latura asta, doar a medierii gasirii unui loc de munca m-ar interesa o opinie. Oamenii care vor fi recrutati sunt cetateni UE deci asta ne simplifica mult problema.
Mi-e sa nu apara AMOFM-ul care a autorizat ca agent de ocupare a fortei de munca si sa zica ca facem mediere in afara conditillor legii. Totusi nu gasesc un text care sa ne interzica asta.