avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acreditare SRL cu cod CAEN 7810
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acreditare SRL cu cod CAEN 7810

Buna seara,

Suntem 2 asociati care doresc sa infiinteze un SRL cu cod CAEN 7810. Am dori sa obtinem acreditarea pentru medierea fortei de munca pe piata interna din Romania.
1. Daca ne angajam pe acest SRL, pot fi luate in considerare studiile de licenta si master in sociologie (cu specializare in managementul resurselor umane) avand in vedere ca nu sunt mentionate in HG 277/2002?
2. Am dori ca activitatea noastra sa se desfasoare fie online (inclusiv interviuri si intalniri cu clientii), fie in afara sediului social (sediul social fiind locuinta unuia dintre asociati). Se poate obtine acreditarea daca declaram ca activitatea se desfasoara la terti?
3. Daca nu obtinem acreditarea trebuie schimbat obiectul principal al activitatii daca dorim sa prestam totusi alte activitati (trecute initial ca secundare in actul constitutiv)?
4. Daca decidem sa ne concentram pe alte activitati si infiintam firma pe alt cod CAEN principal, putem presta secundar activitati de mediere a fortei de munca? Sau este obligatoriu sa fie cod CAEN principal si sa obtinem acreditarea?

Multumesc frumos pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: Quies , utilizator 23:33, 24 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul normativ prevede ca si conditie : "cel puţin 25% din personalul cu atribuţii în prestarea serviciilor de ocupare să aibă studii superioare în una dintre specialităţile: psihologie, pedagogie, drept, consiliere, precum şi experienţă de minimum 3 ani în domeniul serviciului pentru care se solicită acreditarea."

In speta, studii cu specializarea sociologie nu se iau in considerare.

Medierea poate fi efectuata electronic. ... art.3 pct.B lit.d din Criteriile de acreditare a furnizorilor de servicii specializate pentru stimularea ocuparii forţei de muncă.

Alt criteriu "să aibă prevăzut ca obiect de activitate serviciul pentru care se solicită acreditarea".... legea nu distinge daca trebuie sa fie principal sau secundar.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acreditare furnizor anofm CristianaGh CristianaGh Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie - o companie cu domeniul de activitate principala 7810 - Plasare de personal, isi doreste sa devina ... (vezi toată discuția)
Cod caen potrivit costiA costiA Doresc să pornesc un SRL pentru recomandarea de personal pentru companii. Drept cod principal pot folosi :[b]7810[/b] Activități ale agențiilor de ... (vezi toată discuția)
Activitate de schimb cultural gabrici gabrici buna codul caen este un pic incomplet firma desfasoara activitate de de schimb cultural, voluntariat si experienta profesionala in strainatate cu clientii ... (vezi toată discuția)