avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Datorii la stat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Datorii la stat

Anul trecut in decembrie am mers la o contabila sa aflu ce e de facut pentru a fi cu actele societatii la care sunt administrator in regula ,relatand faptul ca am pierdut relatia cu vechea contabila ,ce nu a mai depus situatia financiara de 2 sau 3 ani poate ,timp in care firma era suspendata! In principiu ideea e ca m-a trimis la circa financiara sa aflu situatia in care sunt cu platile si taxele ,si datoriile erau de zeci de milioane, fapt pentru care o persoana care lucra acolo 'm-a ajutat' si mi-a redus cheltuielile,adica taxele si amenzile cerand bani mai putini ! Eu i-am dat ,insa ce nu stiu este daca se poate face acest lucru sau m-a pacalit,pt ca nu mi-a dat niciun act doveditor ,adica chitanta sau altceva ,si nici nu m-am mai dus sa ma interesez!Ce credeti ca s--a intamplat?
Cel mai recent răspuns: MADALINA SALOMIA , Consultant fiscal 23:22, 5 Decembrie 2009
Buna ziua !
Ca sa fiti sigura de ceea ce "s- a intamplat", puteti trimite o adresa prin care solicitati date privind plata la zi a taxelor privind obligatiile fiscale, avand in vedere ca firma a fost suspendata in perioada.... Aceasta adresa o trimiteti prin posta cu confirmare de primire. Ceea ce va vine scris prin adresa de ANAF, aceea este situatia reala.:D
Cu stima !
Solicitati un certificat de atestare fiscala administratie finantelor publice si veti afla "ce s-a intamplat".
AS VREA SI EU UN PATRON CA MATALE!
Glumesc dar arunci cu banii aiurea:
-daca noua contabila nu stie din ultima balanta intocmita de ea, ce impozite si taxe datorezi statului si te trimite fix la fisc, schimb-o , e mai proasta ca cea veche!
-daca crezi ca cineva de la administratia financiara ti-a facut vreo,, reducere,, la sumele datorate bugetului de stat , lasa-te de meserie, asa ceva nu se poate! se poate sa dai in schimb sa dai bani cu imprumut si fara chitanta la un necunoscut!

CERE DE LA ADMINISTRATIE EVIDENTA LOR PE PLATITOR IN CEEA CE TE PRIVESTE, FACIND O SOLICITARE SCRISA SI COMPARA CU SITUATIA ACESTORA DIN BALANTA CONTABILEI!
O SA AI O SURPIZA MARE!!! NU O SA SE PUPE DELOC SUMELE!
AIA DE LA FISC MAI GRESESC SI EI , IAR CONTABILA TA PARE FOARTE DEPARTE DE LUMEA DEZLANTUITA!
ORICUM DACA CERI DE LA FISC SITUATIA TA SI AI IMPOZITE NEPLATITE, ATRAGI ATENTIA SI POATE TE FACI CU UN CONTROL DE FOND!
DACA FACI PLATI, FA-LE PRIN BANCA CU OP, MACAR STII CE SEMNEZI SI AI GARANTIA CA BANII AJUNG LA FISC!
Nu multi contabili au solicitat reglarea fisei pe platitor in timp util in anii anteriori ! Din experienta ultimilor ani am ajuns la concluzia ca una avem in evidentele noastre si alta poate fi in fisa pe platitor.Motivele sunt multiple:pot fi plati facute eronat,poate fi declaratia eronata,poate veni diferenta de plata din anii anteriori (s-au schimbat 3-4 programe de la trecerea pe evidenta in calculator,trecerea la Ron, stingerea majorarilor din platile facute pentru debite, etc).Analiza tb.facuta de cineva de specialitate care sa aiba multa rabdare . Referitor la bani,inteleg ca i-a dat ca recompensa pentru reglarea "amenzilor" sau ptr. inreg.eventuale declaratii-fara sa figureze o amenda ! ca pentru impozite, plata se face prin trezorerie sau OP.Pentru a fi siguri ca ati achitat datoriile e necesar sa solicitati certificat de atestare fiscala.Ptr. asta sunt necesare:dosar cu sina,cerere de elib. a certif. (2 exeml.)CUI,Decl. priv.sedii secundare, Decl. (tip) ca soc.are/nu are puncte de lucru ,delegati+copie CI si timbru fiscal de 8 lei. Se elib. in 5 zile de la data reglarii fisei pe platitor.Formularele in discutie le puteti lua de la xerox sau de pe internet. Va sfatuiesc sa-l solicitati -macar sa stiti ca sunteti la zi ! Bafta !

interventie moderator :
@dnlvc
va rog frumos sa scrieti mesajele cu litere mici , textele scrise cu litere mari sint dificil de citit ; si va mai rog sa evitati folosirea cuvintelor "tari " in mesajele postate
:)

Alte discuții în legătură

Cerere reglare fisa platitor gent gent Ma intereseaza sa formulez o cerere pentru reglarea fisei pe platitor.Catre cine o adresez ?Exista un tip anume de cerere?Va rog sa ma ajutati! (vezi toată discuția)
Cum demonstrez debitul real? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am o problema cu o firma. Aceasta a intrat in faliment pe procedura simplificata. In balanta societatii apare ca debit la CAS o anumita suma. Cei de la finante ... (vezi toată discuția)
Reglare tva turcugabriela turcugabriela fisa sintetica de la ANAF arata o suma mai mica datorata ca TVA de plata decit suma inscrisa in balanta contabila; cum se regleaza,in sensul aducerii sumei ... (vezi toată discuția)