avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Datorii la stat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Datorii la stat

Anul trecut in decembrie am mers la o contabila sa aflu ce e de facut pentru a fi cu actele societatii la care sunt administrator in regula ,relatand faptul ca am pierdut relatia cu vechea contabila ,ce nu a mai depus situatia financiara de 2 sau 3 ani poate ,timp in care firma era suspendata! In principiu ideea e ca m-a trimis la circa financiara sa aflu situatia in care sunt cu platile si taxele ,si datoriile erau de zeci de milioane, fapt pentru care o persoana care lucra acolo 'm-a ajutat' si mi-a redus cheltuielile,adica taxele si amenzile cerand bani mai putini ! Eu i-am dat ,insa ce nu stiu este daca se poate face acest lucru sau m-a pacalit,pt ca nu mi-a dat niciun act doveditor ,adica chitanta sau altceva ,si nici nu m-am mai dus sa ma interesez!Ce credeti ca s--a intamplat?
Cel mai recent răspuns: MADALINA SALOMIA , Consultant fiscal 23:22, 5 Decembrie 2009
Pentru a va rezolva problema, mergeti la Finante si cereti o fisa sintetica cu toate datoriile de la infiintarea societatii in format electronic (discheta sau memori styc). In felul acesta veti vedea cum s-au achitat debitele declarate si daca s-au facut impuneri din oficiu in perioada in care nu ati mai depus nici o declaratie.
Deoarece cei de la Finante in perioada in care nu se depun declaratii procedeaza astfel:
- va da amenda pentru nedepunere de declaratii
- fac impuneri din oficiu
Este posibil ca doamna care va ajutat sa va fi diminuat debitele sa impuse din oficiu.
Aceeasi situatie am avut si eu la o societate care nu depusese declaratii catre bugetul asigurarilor sociale, iar cei de la Finante i-au facut impuneri din oficiu.
Dupa ce va reglati fisa sintetica cu ajutorul unei persoane specializate si depuneti declaratiile la zi, depuneti cerere pentru eliberarea unui certificat fiscal.
Mult noroc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere reglare fisa platitor gent gent Ma intereseaza sa formulez o cerere pentru reglarea fisei pe platitor.Catre cine o adresez ?Exista un tip anume de cerere?Va rog sa ma ajutati! (vezi toată discuția)
Cum demonstrez debitul real? Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Am o problema cu o firma. Aceasta a intrat in faliment pe procedura simplificata. In balanta societatii apare ca debit la CAS o anumita suma. Cei de la finante ... (vezi toată discuția)
Reglare tva turcugabriela turcugabriela fisa sintetica de la ANAF arata o suma mai mica datorata ca TVA de plata decit suma inscrisa in balanta contabila; cum se regleaza,in sensul aducerii sumei ... (vezi toată discuția)