Anul trecut in decembrie am mers la o contabila sa aflu ce e de facut pentru a fi cu actele societatii la care sunt administrator in regula ,relatand faptul ca am pierdut relatia cu vechea contabila ,ce nu a mai depus situatia financiara de 2 sau 3 ani poate ,timp in care firma era suspendata! In principiu ideea e ca m-a trimis la circa financiara sa aflu situatia in care sunt cu platile si taxele ,si datoriile erau de zeci de milioane, fapt pentru care o persoana care lucra acolo 'm-a ajutat' si mi-a redus cheltuielile,adica taxele si amenzile cerand bani mai putini ! Eu i-am dat ,insa ce nu stiu este daca se poate face acest lucru sau m-a pacalit,pt ca nu mi-a dat niciun act doveditor ,adica chitanta sau altceva ,si nici nu m-am mai dus sa ma interesez!Ce credeti ca s--a intamplat?
Pentru a va rezolva problema, mergeti la Finante si cereti o fisa sintetica cu toate datoriile de la infiintarea societatii in format electronic (discheta sau memori styc). In felul acesta veti vedea cum s-au achitat debitele declarate si daca s-au facut impuneri din oficiu in perioada in care nu ati mai depus nici o declaratie.
Deoarece cei de la Finante in perioada in care nu se depun declaratii procedeaza astfel:
- va da amenda pentru nedepunere de declaratii
- fac impuneri din oficiu
Este posibil ca doamna care va ajutat sa va fi diminuat debitele sa impuse din oficiu.
Aceeasi situatie am avut si eu la o societate care nu depusese declaratii catre bugetul asigurarilor sociale, iar cei de la Finante i-au facut impuneri din oficiu.
Dupa ce va reglati fisa sintetica cu ajutorul unei persoane specializate si depuneti declaratiile la zi, depuneti cerere pentru eliberarea unui certificat fiscal.
Mult noroc!
Reglare tva
turcugabriela
fisa sintetica de la ANAF arata o suma mai mica datorata ca TVA de plata decit suma inscrisa in balanta contabila; cum se regleaza,in sensul aducerii sumei ... (vezi toată discuția)