avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cerere reglare fisa platitor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cerere reglare fisa platitor

Ma intereseaza sa formulez o cerere pentru reglarea fisei pe platitor.Catre cine o adresez ?Exista un tip anume de cerere?Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 09:26, 22 Noiembrie 2010
Buna ziua. In iasi nu exista o asemenea cerere, ci se merge pur si simplu la inspectorul de care apartii ca firma si se elibereaza acesta fisa, listata sau pe suport.
Imi apar tot felul de sume iar cineva mi-a spus ca ar trebui sa depun o cerere pentru reglarea fisei pe platitor
da este adevarat, trebuie sa luati o fisa si sa vedeti de unde va apar aceste diferente. Probabil sunt niste dobanzi si penaitati de intarziere a platilor neanregistrate la tine in contabilitate.
o astfel de cerere ar putea fi cam asa :
Domnule director ,
Subsemnatul... in calitate de reprezentant legal al SC ... , RO... cu sediul in ... va rog sa aprobati reglarea fisei pe platitor pentru societatea noastra .
Cu stima ,
...

Va urma o programare si apoi intalniri cu inspectorul de care apartine societatea .
Este probabil sa lipseasca declaratii din baza de date, este probabil sa lipseasca plati ... se vor cere documente , balante etc scopul fiind acela de a reflecta in fisa pe platitor situatia din balanta societatii .

Va sugerez sa preluati initiativa dv. in disputa cu Fiscul. Aceasta inseamna sa solicitati un exemplar al fisei sintetice (fisa pe platitor) , de preferinta in formatul original, adica digital - copiat pe un mediu de memorare, nu pe hartie (hartia nu prea se gaseste la fisc). Va listati fisa la dv. acasa pe hartie si analizati , pentru fiecare capitol din fisa, atat debitele (declaratiile depuse) , cat si stingerea lor (platile inregistrate la Trezorerie) prin comparatie cu datele dv. din contabilitate.
In egala masura ar fi util sa solicitati sa vi se comunice situatia depunerilor de declaratii : este posibil ca unele declaratii sa nu existe in baza de date a fiscului, situatie in care va trebui sa le depuneti si pe acestea (nu are importanta ca dv. le-ati depus - conteaza finalitatea : obligatiile din declaratii trebuie sa existe in baza de date a fiscului).
Dupa ce aveti o imagine clara a diferentelor existente intre contabilitatea dv. si evidenta fiscului le puteti solicita - la concret - sa remedieze anumite erori, ori lipsuri. Dupa ce veti avea confirmarea ca toate declaratiile depuse sunt in baza de date a fiscului veti putea solicita - daca este cazul - sa vi se recalculeze dobanzile si penalitatile.
Daca nu va place ceea ce vedeti in fisa pe platitor inainte de aceste operatii nu este un temei suficient pentru a declara ca situatia fiscului nu este corecta. O cerere generica de "reglare" a fisei v-ar putea fi respinsa, in mod justificat zic eu, cat timp dv. nu probati in niciun fel existenta vreunei erori care sa necesite corectia (reglarea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit nereal gers gers Sume enorm de mari apar la impozitul pe profit al firmei mele,sume nereale cel putin asa reiese din actele contabile.Problema este ca nu stiu daca sa platesc ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare - urgent ROGABI ROGABI In cazul in care am lucrat la departamentul contabilitate al unei firme si m-am transferat la alt departament in cadrul aceleiasi firme, acum 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Datorii la stat danahm danahm Anul trecut in decembrie am mers la o contabila sa aflu ce e de facut pentru a fi cu actele societatii la care sunt administrator in regula ,relatand faptul ... (vezi toată discuția)