avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divorț

Bună ziua este adevărat ca exista un termen în care se poate anula divorț și dacă Da care este acesta?? "
Buna ziua,

Inteleg ca deja instanta a pronuntat hotararea de divort, in acest caz sunt aplicabile dispozitiile art 925 alin.1 din Codul de procedura civila

'Soții se pot împăca în tot cursul judecății, chiar dacă nu au fost plătite taxele de timbru. În acest caz, instanța va lua act de împăcare și va dispune, prin hotărâre definitivă, închiderea dosarului, precum și restituirea taxelor de timbru, dacă au fost achitate."

Formulati apel si apoi solicitati instantei sa ia act de impacarea partilor.
Ori renuntarea la judecata, in prima instanta.Instanta ia act de manifestarea de vointa, in acest sens.

Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Fiind pronuntata o hotararre judecatoreasca nu este posibila renunatrea la judecata in prima instanta.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Din expunerea utilizatorului, nu rezulta ca instanta a ramas in pronuntare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de divort Ioleta Ioleta Bună ziua dacă acum o luna am divorțat și încă nu am primit sentința se mai poate anula divorț? Mulțumesc aștept rasp (vezi toată discuția)
Recuperare taxa judiciara de timbru ilinca60 ilinca60 Am depus o cerere de chemare in judecata avand ca obiect \" pretentii \" Inca nu am primit citatie pentru primul termen de judecata. Acum vreau sa renunt la ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa timbru judiciar bobcat27ad bobcat27ad Daca instanta a ridicat din oficiu exceptia inadmisibilitatii cererii si a admis-o, respingand cererea, fara a mai solutiona fondul cauzei, pot cere ... (vezi toată discuția)