avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Doresc un răspuns - scutire de impozit persoană cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Doresc un răspuns - scutire de impozit persoană cu handicap

Buna seara . Sotia mea are handicap si comform legii are unele gratuitati , la casa , masina,transport etc.
Avem 2 case una in Severin si una la Petrosani . Sotia are mutatie doar la Petrosani ,acolo unde este inscrisa si masina . La Severin are flotant . A vrut sa treaca casa de la Severin la scazamant comform actelor de handicap ,dar i sa spus de la finantele publice de la Severin ca nu poate sa i se aplice reducerea impozitul pe casa fiindca nu are mutatie definitiva pe adresa de la Severin .
Intrebarile mele sunt :
1. In ce lege este prevazut ca trebuie sa ai mutatie definitiva pe acea casa , ca sa poti beneficia de scutirea de impozit daca ai handicap ?
2. Daca nu este obligatoriu mutatia definitiva , atunci cum poate sa obtina scutirea de impozit pentru casa de la Severin ?
3. Daca masina si ceilalta casa este trecuta pe Petrosani , unde sotia are mutatia definitiva , atunci scutirea de la impozit trebuie ceruta si pentru casa si masina doar la Petrosani ?
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Impozite si taxe dodorel62 dodorel62 Sotia mea are buletin de petrosani,dar acum fiind casatorita cu mine are viza de flotant pe buletin si am dorit sa inscrim masina care este din strainatate pe ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri ROXANA NEDELEA ROXANA NEDELEA A SOSIT PE NUMELE LUI TATA O POPRIRE PE CONT CA AR AVEA DE PLATA O SUMA - IMPOZIT LA PRIMARIE. EL NU ARE ROL DECAT PE O MASINA SI 50 METRI PATRATI PE CARE ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Fratele meu sufera de poliartrita reumatoida seropozitiva gradul 2 dar lucreaza ca si sofer la o companie locala de deseuri. Am inteles ca ar ... (vezi toată discuția)