avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda sau cu suspendare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda sau cu suspendare?

Eu si prietena mea am fost amenintati de catre un coleg de-al ei de la serviciu. Dupa aceste amenintari, am mers si l-am lovit pe acel indivit cu pumnul in zona capului. Am dat declaratie la politie cu toate cele intamplate si cum s-a ajuns aici, iar pe urma am fost lasat liber.
Medicul legist a spus ca lovitura nu i-a pus viata in pericol si nu necesita nici o zi de spitalizare.
Intrebarea e, ce as putea risca in acest caz?
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
HandreiFlorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:00, 6 Decembrie 2019
Buna ziua,
Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Chiar și minimă, respectiv în cazul în care produce doar suferințe fizice, fără a fi necesare îngrijiri medicale, fapta este suficient de gravă, astfel încât să necesite intervenția legiuitorului penal.

HandreiFlorin a scris:

Eu si prietena mea am fost amenintati de catre un coleg de-al ei de la serviciu. Dupa aceste amenintari, am mers si l-am lovit pe acel indivit cu pumnul in zona capului. Am dat declaratie la politie cu toate cele intamplate si cum s-a ajuns aici, iar pe urma am fost lasat liber.
Medicul legist a spus ca lovitura nu i-a pus viata in pericol si nu necesita nici o zi de spitalizare.
Intrebarea e, ce as putea risca in acest caz?

Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Cristinel Horeanu, Consilier juridic
Este greu de spus deoarece sunt posibile mai multe variante.
In astfel.de cazuri doar avocatul care studiaza dosarul poate trage o concluzie.
Daca aveti avocat discutati cu el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala beby291967 beby291967 Se poate schimba incadrarea juridica de la vatamare corporala la lovitura cauzatoare de moarte daca partea vatamata a avut 13 zile de spitalizare?Care este ... (vezi toată discuția)
Zile spitalizare andrale andrale La cate zile de spitalizare se poate baga in penal? (vezi toată discuția)
Vreau si eu un sfat iulyk_iulyan iulyk_iulyan Problema este urmatoarea : In urma cu mai multe zile fratele meu a fost intr-o localitate vecina a fost intr-un bar cu un prieten iar cand au plecat din bar ... (vezi toată discuția)