Din analiza art. 26 din Legea nr. 230/2007, rezulata ca este vorba de o exceptie absoluta.
Excepţiile absolute privesc încălcarea unor norme imperative şi pot fi invocate de oricare dintre părţi, de procuror sau de instanţă din oficiu, în orice fază a procesului, dacă prin lege nu se prevede altfel.
Exceptia tarivitatii poate fi invocata in cazul in care, prin lege este stabilit un termen fix pentru exercitarea unui drept sau pentru savarsirea unui act de procedura iar partea a lasat sa expire termenul fara a beneficia de el
Sanctiunea care intervine in cazul admiterii exceptiie tardivitatii este decaderea si consta in pierderea dreptului prevazut de lege.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Aceasta este si parerea mea, numai ca instanta de fond a fost de alta parere, respectiv ca ar fi vorba despre o exceptie relativa, care putea fi invocata doar prin intampinare.
Vom vedea ce va dispune si instanta de apel.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Invocati dispozitii ale L nr 230/2007 care este abrogata din 2018
Intr-un proces similar, instanta a apreciat ca aceasta exceptie este una absoluata, probabil cunoasteti faptul ca instantele nu au o practica unitara, nu doar in aceasta situatie.
Din modul de formulare a art. 26 din Legea 230/2007 si din continutul acestuia rezulta ca este vorba de o exceptie absoluta.
Cautati practica judiciara pentru a va argumenta punctul de vedere, este foarte putina, dar exista.
Cunosc aspectul referitor la abrogarea legii 230/2007, insa in speta se solicita anularea unei Hotarari a AG din 2017, careia ii este aplicabila legea veche.