Eu am nascut pe 7 ocombrie si am terminat concediul post natal pe 17 noiembrie.
Pe cererea catre angajator ce date ar trebui sa scriu? Adica data de inceput si data de sfarsit a concediului de 2 ani.
Cineva mi-a zis ca data de inceput e data in care am trminat concediul, iar data de sfarsit ar fi cu o luna inainte ca copilul sa faca 2 ani. Lamuriti-ma si pe mine va rog, sunt foarte confuza
Art. 15 din OUG 111/2010
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează: a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
...
Inceteaza cu o luna inainte de a implini copilul doi ani daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de "luna tatalui".
Daca nu poate beneficia...atunci trebuie sa reveniti la munca in ziua urmatoare celei in care copilul implineste doi ani.
In cazul dvs....Trebuie sa reveniti la serviciu pe 8 Septembrie 2021 ( daca ati nascut anul acesta)-daca tatal indeplineste conditiile de a beneficia de "luna tatalui", sau...
Trebuie sa reveniti la serviciu pe 8 Octombrie 2021, daca tatal nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de 'luna tatalui'