avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt membru al asociatiei de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt membru al asociatiei de proprietari?

Buna ziua.
O mica dar importanta lamurire. Sunt proprietar intr-o scara cu o asociatie care cuprinde 54 de apartamente din care doar 35 sunt membri ai asociatiei din cauza neglijentei presedintelui de a-i adauga si pe ultimii sositi (ma refer la ultimii aproximativ 19 ani care au tot cumparat apartamente). Eu, impreuna cu inca 9 proprietari am depus cererile la administrator pentru ca presedintele nu raspunde la usa/la telefon, efectiv nu e de gasit. Timp de 4 luni (iunie 2019) nu ne-a inscris presedintele. Le-am luat de la adm. si le-am depus la posta (scrisoare recomandata cu, continut declarat si confirmare de primire). Pe 4 decembrie am aflat ca presedintele si-a dat demisia, a predat si actele dar nu figuram ca membri in acel acord de asociere. Pe 19 decembrie avem reconvocare adunare generala. Putem sa ne consideram membri? Daca nu care sunt pasii de urmat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Giugiuk18 , utilizator 16:21, 7 Decembrie 2019
ART. 17 din legea 196/2018
...
(7) Inscrierea ulterioara in asociatie a proprietarilor care nu au fost prezenti la
adunarea proprietarilor in vederea constituirii asociatiei de proprietari sau care au
dobandit calitatea de proprietari ulterior adunarii de constituire, dupa caz, se face la
cererea scrisa a acestora, prin semnarea unui act aditional la acordul de asociere.
Prin grija presedintelui asociatiei de proprietari, actele aditionale se ataseaza
dosarului de infiintare a asociatiei, se pastreaza la sediul asociatiei si se prezinta
compartimentelor de specialitate din cadrul primariei, la solicitarea acestora.

Daca nu ati semnat actul aditional la acordul de asociere nu sunteti membrii ai asociatiei, deci nu puteti participa la acea adunare.
De fapt puteti asista, cu acordul celorlalti membrii dar nu aveti drept de vot, pana nu semnati acel act.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
Raspunsul l-ati oferit chiar dv
presedintele si-a dat demisia, a predat si actele dar nu figuram ca membri in acel acord de asociere.

Atat timp cat presedintele de asociatie nu a desfasurat procedura de anexare cereri la dosar dv si restul celor care au incheiat acord de asociere ,legal nu detineti calitatea de membrii proprietari
Avem reconvocare pe 19 decembrie si suntem putin stramtorati.Din punctul meu de veder am facut tot ce s-a putut. Acum daca presedintele pur si simplu nu vrea sau mai nou si-a dat demisia. Legal ce pot sa fac? De exemplu vreau sa acndidez la una din cele 5 functii din comitetul executiv. La cele 5 functii candideaza doar non membri. Am putea sa facem reconvocarea sa alegem noul comitet executiv si tot cu data de 19 decembrie, sa semnam actul aditional si sa facem toata procedura legala (depunerea la judecatorie, etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare mandat presedinte asociatie viorelh viorelh Final de mandat presedinte asociatie de proprietari. Asociatia de proprietari este mica, de 20 apartamente dar nimeni nu se implica, majoritatea nu sunt acasa, ... (vezi toată discuția)
Convocator ședința adunarea generală a proprietarilor Dragos248 Dragos248 Buna ziua, convocatorul ședinței de adunare generală a proprietarilor a fost transmis via mediu informare Watap, pe grupul blocului din asociația de ... (vezi toată discuția)
Președintele și membrii comitetului executiv trebuie să fie obligatoriu membri semnatari în acordul de asociere pentru a avea dreptul să fie aleși în conducerea asociației. flory_mr flory_mr ATENȚIE ! Dacă președintele și așa-zișii membri ai Comitetului Executiv ai Asociației de Proprietari nu sunt aleși și votați în Adunările Generale ... (vezi toată discuția)