Bună seara. Vă rog dacă îmi puteți da un sfat. Sunt într-o situație pe care nu aș dori-o nimănui. Am avut un apartament luat în rate, pe care l-am pierdut pentru că fostul soț, după 8 ani de plătit rate, a refuzat să mai plătească, nu "à mai avut chef" . Acum este pe executare silită, este la a doua licitație. Eu sunt asistent personal la băiatul in vârstă de 16 ani diagnosticat cu autism infantil grav. De 4 ani de când am divorțat, am stat numai în chirie. Anul acesta, fostul soț à decedat și am devenit singurul susținător al familiei. Executorul a instituit două popriri (una de 64432 euro și 11341 RON) pe salariul meu, care este de 1400 net. Luna trecuta am luat doar 700 ron din care a trebuit să plătesc utilitățile, chiria de 1000 RON plătind-o din pensia de urmaș. Am încercat să găsesc clemență având în vedere situația mea, însă executorul à rămas neclintit. Am vrut să merg la CEDO, însă demersurile până à "ajunge" în acel punct sunt foarte costisitoare. Știu că există o posibilitate, însă nu știu care ar putea fi aceasta. Vă mulțumesc!
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu există nici o posibilitate să scăpați de executarea silită, deoarece s-ar încălca dreptul creditorilor la proprii lor bani.
Legiuitorul vă protejează însă, prin art. 729 cod procedură civilă, care stabilește un prag maxim de poprire de 50% din venitul lunar net.
La CEDO nu ați avea câștig de cauză, deoarece nu vi se încalcă o procedură. Dacă v-ar popri peste 50% din venitul net lunar, ar fi un motiv ca CEDO să vă dea dreptate.
Nu uitați că și creditorul se poate adresa la CEDO că va dat bani, și nu-i mai înapoiați.
Copilul dvs are dreptul la pensie de urmaș după decesul tatălui său.
Probabil că primiți pentru el și INDEMNIZAȚIE de handicap de la DGASPC.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
casa era bun comun, creditul comun ? Cine era titular la credit ? Mergeti la un avocat cu ce acte aveti si interesati-va daca puteti da casa in plata, Astfel, ati scapa de datorie.
Bună. Era bun comun, iar fostul soț, care a și decedat, era titular. Am încercat darea în plată, dar nu s-a putut. Am fost la avocat, dar el spune că trebuie să accept că voi plăti toată viața. Eu cred că mai e undeva ceva, de care mă pot lega
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dar de ce aveți două creanțe`? Ați contractat de la bănci două credite`?
Dacă aveați un singur credit, poprirea lunară ar fi fost de maxim 33% din venitul lunar net.
Dvs vă reține 1/2 pentru că aveți două popriri pentru două datorii.