avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Bună seara. Vă rog dacă îmi puteți da un sfat. Sunt într-o situație pe care nu aș dori-o nimănui. Am avut un apartament luat în rate, pe care l-am pierdut pentru că fostul soț, după 8 ani de plătit rate, a refuzat să mai plătească, nu "à mai avut chef" . Acum este pe executare silită, este la a doua licitație. Eu sunt asistent personal la băiatul in vârstă de 16 ani diagnosticat cu autism infantil grav. De 4 ani de când am divorțat, am stat numai în chirie. Anul acesta, fostul soț à decedat și am devenit singurul susținător al familiei. Executorul a instituit două popriri (una de 64432 euro și 11341 RON) pe salariul meu, care este de 1400 net. Luna trecuta am luat doar 700 ron din care a trebuit să plătesc utilitățile, chiria de 1000 RON plătind-o din pensia de urmaș. Am încercat să găsesc clemență având în vedere situația mea, însă executorul à rămas neclintit. Am vrut să merg la CEDO, însă demersurile până à "ajunge" în acel punct sunt foarte costisitoare. Știu că există o posibilitate, însă nu știu care ar putea fi aceasta. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Armanu Adriana , utilizator 22:14, 9 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există nici o posibilitate să scăpați de executarea silită, deoarece s-ar încălca dreptul creditorilor la proprii lor bani.
Legiuitorul vă protejează însă, prin art. 729 cod procedură civilă, care stabilește un prag maxim de poprire de 50% din venitul lunar net.

La CEDO nu ați avea câștig de cauză, deoarece nu vi se încalcă o procedură. Dacă v-ar popri peste 50% din venitul net lunar, ar fi un motiv ca CEDO să vă dea dreptate.

Nu uitați că și creditorul se poate adresa la CEDO că va dat bani, și nu-i mai înapoiați.

Copilul dvs are dreptul la pensie de urmaș după decesul tatălui său.
Probabil că primiți pentru el și INDEMNIZAȚIE de handicap de la DGASPC.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
casa era bun comun, creditul comun ? Cine era titular la credit ? Mergeti la un avocat cu ce acte aveti si interesati-va daca puteti da casa in plata, Astfel, ati scapa de datorie.
Bună. Era bun comun, iar fostul soț, care a și decedat, era titular. Am încercat darea în plată, dar nu s-a putut. Am fost la avocat, dar el spune că trebuie să accept că voi plăti toată viața. Eu cred că mai e undeva ceva, de care mă pot lega

Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspuns. Da, primesc indemnizație pentru băiat


Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar de ce aveți două creanțe`? Ați contractat de la bănci două credite`?
Dacă aveați un singur credit, poprirea lunară ar fi fost de maxim 33% din venitul lunar net.
Dvs vă reține 1/2 pentru că aveți două popriri pentru două datorii.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare ca urmare a pierderii unui proces de partaj fagh adriana fagh adriana Am un credit de nevoi personale inscris la AEGRM de catre banca . In cazul in care, in urma pierderii unui proces de partaj cu fostul sotul , as fi executata ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu dragos_bdi dragos_bdi Buna ziua, As avea nevoie de un ajutor pentru a intelege exact cum vor decurge lucrurile de acum incolo. In prezent am un venit net de 800 de ron. La ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu un sfat? ce pot face cu poprirea? robert1972 robert1972 lucrez cu carte de munca.....dar 1/3 din salariul net este oprit de executor......am incercat sa cer un angajament de plata mai mic....dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)