avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Legea recursului compensatoriu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Legea recursului compensatoriu

Abrogarea Legii recursului compensatoriu a fost votata in Parlament,urmeaza sa fie promulgata de Presedinte si publicata in Monitorul Oficial. In presa se stipuleaza zeci de informatii,printre care,chiar ministrul justitiei sustine ca aceasta lege va produce efecte chiar daca este abrogata deoarece i se aplica"principiului constitutional al legii mai favorabile". Se intelege ca vor beneficia de ea in continuare detinutii care sunt deja in executarea pedepsei?
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
AurelianDan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 08:04, 8 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De principiu vor beneficia de această lege cei care sunt în prezent în executarea unei pedepse, dar numai până la data abrogării.
În concret, va trebuie să vedem dacă odată cu abrogarea nu vor exista ceva norme tranzitorii, care să reglementeze în vreun fel situația celor care se află în executarea pedepselor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulul pensiei cu salariul costelion costelion Ma intereseaza care este termenul in interiorul caruia presedintele tarii trebuie sa promulge o lege? Si in mod specific daca a fost promulgata legea privind ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal Iloredana Iloredana Buna ziua, As avea o intrebare in legatura cu noul cod penal. Din cate am inteles nu se stie o data exacta cand va fi adoptat, momentan fiind doar in ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate legea 329/2009 cugetatorul cugetatorul Nu stiu daca locul acestui subiec ar fi chiar aici dar nu am gasit un loc mai bun. Vreau sa ridic problema deja celebri legi 329/2009. Legea a trecut pe la ... (vezi toată discuția)