avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizație CIC și bursa doctorat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizație CIC și bursa doctorat

Buna
As dori sa știu dacă mai pot beneficia de bursa de doctorat pe perioada cât voi beneficia de indemnizație CIC
Bursa va intra in calculul indemnizației de creștere copil?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ela.zapca , utilizator 15:24, 20 Decembrie 2019
Ordinul nr.1474/2011:
Situatie

5. Situaţia persoanei care în cele douăsprezece luni de eligibilitate a avut calitatea de doctorand şi pe această perioadă a beneficiat doar de bursa doctorală. Ce venituri sunt luate în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi cum se calculează aceasta?

Solutie
Aîn vedere prevederile art. 2 alin. (5) lit. n) din OUG nr. 111/2010, precum şi ale art. 23 din Hotărârea Guvernului nr. 567/2005 privind organizarea şi desfăşurarea studiilor universitare de doctorat, cu modificările ulterioare, doctorandul de la forma de învăţământ cu frecvenţă care beneficiază de bursa doctorală pe toată durata activităţii beneficiază de recunoaşterea vechimii în muncă, de alte drepturi şi obligaţii ce revin salariatului. În acest context, venitul pe care îl obţine din această bursă este asimilat veniturilor din salarii conform definiţiei din art. 55 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi este luat în calcul la stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Potrivit prevederilor art. 13 alin. (3) şi (4) din OUG nr. 111/2010, baza de calcul al indemnizaţiei pentru creşterea copilului se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele douăsprezece luni anterioare naşterii copilului, în acest caz din bursa doctorală, împărţită la 12. Cuantumul indemnizaţiei se calculează prin aplicarea cotei de 75% asupra bazei de calcul - in prezent, procentul este de 85%.


Legea prevede ca , pe durata CCC se pot realiza în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfășurarea efectivă a unei activități în perioada de concediu, al căror nivel net nu depășește de 5 ori cuantumul minim al indemnizației (n.m., 6250 lei) fara a distinge categoriile de venituri care se pot realiza. - echivalent a 520 lei net/luna.
Buna, din cate stiu bursa doctorala nu este venit impozabil. Sunt in aceeasi situatie, voi intra in concediu de maternitate anul viitor si sunt in acelasi timp student-doctorand cu bursa. Pe mine m-ar interesa sa stiu daca exista vreo speta care sa ne ofere posibilitatea ca bursa sa fie virata intr-un alt cont pe perioada concediului si sa putem beneficia ulterior de ea. Sau, daca nu, daca exista un act prin intermediul caruia putem solicita Scolii Doctorale sa ne reduca cuantumul bursei la 520RON/luna pe perioada maternitatii. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru mame doctorande eu_nyko eu_nyko Buna ziua! Sunt inscrisa la doctorat pe proiect posdru. As dori sa stiu, daca am nascut de curand, si nu vreau sa intrerup cursurile (pentru ca urmeaza sa le ... (vezi toată discuția)
La indemnizatia pentru ccc se ia in calcul si bursa de doctorat? nic_tan nic_tan buna ziua! Din toamna intru in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa stiu daca pentru la calculul indemnizatiei se tine cont si de bursa de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alexandra3010 Alexandra3010 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in doua luni, dar sotul va beneficia de concediul pentru crestere copil. Am cautat pe forum si am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)