buna ziua,
ianuarie-decembrie 2009 am lucrat la o firma de la care am plecat cu art 55, decizia de comun acord, pt ca nu au vrut sa ma bage in somaj.
anul acesta am mai lucrat luna mai la o firma, si din august, deci august noiembrie la alta firma, firma care ma da si in somaj; am intrebat, am un an si 4 luni vechime in ultimii 2, am dreptul.
la dosarul de somaj imi cere o anexa, anexa 14, un tipizat pe care cele trei firme la care am lucrat in ultimii doi ani trebuie sa il competeze, respectiv sa treaca acolo documentele cu care s-a facut plata cas-ului.
problema mea e urmatoarea: firma la care am lucrat anul trecut nu vrea sa-mi dea aceasta anexa, contabila de acolo zice ca firma nu s-a obligat sa ma dea in somaj, si ca nu imi da nimic. I-am explicat ca nu are legatura decizia de incetare cu anexa 14, nu reusim sa ne intelegem, ma gandesc ca probabil firma nu a facut plata cas-ului, si daia, dar mai putea sa-mi inchida anul trecut cartea de munca? si ce pot sa fac? pt ca doar fisa lor imi lipseste de la dosarul de somaj, si fara ea nu imi primeste celelalte acte
Cel mai recent răspuns:
Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane
18:36, 4 Decembrie 2009