avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alte venituri luate in calculul cuantumului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alte venituri luate in calculul cuantumului de 85%indemnizatie copil

buna ziua,
am un contract de munca pe perioada nedeterminata la o societate comerciala (deci am stagiu de cotizare in ultimele 12 luni) si nu sunt PFA. am un venit suplimentar suma obtinuta dintr-un contract civil de prestari servicii cu o alta societate comerciala.
intrebarea mea este daca veniturile obtinute din contractele civile de prestari civile (la care se platesc doar impozitul pe venit si sanatatea catre stat) sunt luate in considerare la calcularea mediei pe ultimele 12 luni pentru plata indemnizatiei de crestere copil pana la varsta de 2 ani.
multumesc frumos,
mary
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:32, 4 Decembrie 2009
Categoric "DA" si aceste venituri se iau in calcul.
Si aceste venituri pentru care s-a platit impozitul pe venit vor fi luate in calcul, indiferent de plata altor contributii.
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copii lavi17 lavi17 Buna As avea o intrebare in legatura cu indemnizatia de crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Se ia in considerare pt calculul indemnizatiei veniturile ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si contract civil de prestari servicii la acelasi angajator serena82 serena82 Pe langa contractul de munca, la acelasi angajator, poate avea o persoana si contract civil de prestari servicii? Daca da, acea persoana trebuie sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu credtere copil marianar marianar Buna dimineata, La stabilirea indemnizatiei pentru cresterea copilului in afara de veniturile salariale din ultimile 12 luni evidentiate in adeverinta de ... (vezi toată discuția)