avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca si contract civil de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca si contract civil de prestari servicii la acelasi angajator

Pe langa contractul de munca, la acelasi angajator, poate avea o persoana si contract civil de prestari servicii? Daca da, acea persoana trebuie sa plateasca asigurari de sanatate si pe conventie civila? Iar daca persoana are pe cartea de munca 4 ore/zi (contract part-time), poate beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: ana_is , utilizator 22:29, 11 Ianuarie 2010
Pentru contractul de prestari servicii se datoreaza impozitul pe venit si contributia la sanatate.
Cu contract part-time puteti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, daca indeplinitii celelalte conditii.
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.
Posibil sa aveti incheiat c.i.m. si contrcat de prestari servicii cu acelasi angajator , insa contrcatul de prestari servicii trebuie sa fie incheiat pe o alta activitate decat este incheiat c.i.m.
juridic dana a scris:

Pentru contractul de prestari servicii se datoreaza impozitul pe venit si contributia la sanatate.
Cu contract part-time puteti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, daca indeplinitii celelalte conditii.


Imi pare rau sa va contrazic, dar eu personal avand carte de munca la un angajator, si contract prestari servicii cu alta societate, nu sunt obligata sa platesc contributia la sanatate si pt contractul prestari servicii, ci numai impozitul pe venit. Asta o spune in scris CNAS ca raspuns la o adresa pe care am trimis-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte venituri luate in calculul cuantumului de 85%indemnizatie copil marinela1976 marinela1976 buna ziua, am un contract de munca pe perioada nedeterminata la o societate comerciala (deci am stagiu de cotizare in ultimele 12 luni) si nu sunt PFA. am un ... (vezi toată discuția)
Pfa si indemnizatia de crestere a copilului mhgiulia mhgiulia buna ziua, sunt noua pe acest forum si as dori sa va intreb ceva despre pfa sperand ca voi primi un raspuns explicativ.in momentul de fata sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de crestere a copilului? miky3110 miky3110 Buna seara! As dori sa stiu si eu daca acum sunt in somaj si raman insarcinata pot plati asigurarile sociale in lunile cand nu mai sunt in somaj pt a ... (vezi toată discuția)