Sunt proprietarul unui teren ce se invecineaza pe doua laturi cu drum. Un alt proprietar din zona a solicitat demararea procedurilor specifice de informare si consultare a publicului pentru documentatia de urbanism "Elaborare PUZ in vederea modificarii reglementarilor urbanistice aprobate anterior", pe o suprafata ce include si terenul meu. Conform intentiei de elaborare PUZ, noul drum din vecinatatea terenului ar urma sa se mareasca pe terenul meu si astfel imi afecteaza proprietatea. Este acest lucru corect? Eu nu doresc elaborare PUZ pe terenul pe care il detin, si doresc sa-mi fie respectata limita proprietatii.
In aceasta etapa puteti participa (este indicat) la sedintele e consultare publică și aveti dreptul sa formulati obiecții asupra proiectului de PUZ. Ulterior, în cazul în care sunt încălcări ale legii in procesul de elaborare si/sau adoptare, aveti deschisă calea anulării PUZ in instanța. Dreptul de proprietate poate fi afectat de reglementări urbanistice. Astfel, daca lărgirea drumului este necesară dezvoltării urbane si este o lucrare de utilitate publică, partea de teren afectată va putea fi expropriata.