avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pot circula cu ITP respins ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pot circula cu ITP respins ?

Am fost refuzat la ITP efectuat in data expirarii pentru defectiuni la caroserie pe care trebuie sa le repar in 30 de zile. Am primit actele reprezentand rezultatele verificarii care sunt ok pentru gaze, frane, lumini, jocuri, Refuzul a fost motivat de starea pragurilor in spate stanga/dreapta. Am achitat chitanta de 150 RON.Doresc sa stiu daca in acest interval de 30 de zile in care trebuie sa efectuez reparatia pot circula( avand la mine documentele de mai sus ). Daca nu se poate, cum duc masina in service iar apoi din nou la statia ITP ?
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 10:38, 9 Decembrie 2019
Daca nu aveti dovada cu drept de circulatie si itp-ul este expirat, nu aveti voie sa circulati cu masina.

Pe trailer o duceti in service .
Avand documentul emis de catre RAR care consemneaza deficiente la caroserie,aveti dreptul in interiorul termenului de 30 de zile sa circulati cu auto pe drumurile publice
Un extras din lege nu va pot da, insa pot sa va comunic ca raspunsul este nu, din experienta personala.

Anul trecut am facut si eu ITP la masina. Cand am mers, aveam un mic joc in caseta de directie, iar la socuri mai mari troncanea. Mecanicul respectiv a luat la cunostinta acest lucru si nu mi-a putut da itp-ul. In schimb, mi-a dat acea hartie pe care scrie ca ai timp 30 de zile sa iti repari masina si sa te intorci pentru o reevaluare.

In acest interval, am fost oprit de politie si mi s-a comunicat ca hartia pe care mecanicul de la ITP o da soferilor, este o dovada, intr-adevar, insa nu este o hartie care iti da si drept de circulatie.

Il citez pe agentul de circulatie:
"Legal, exista 2 variante:
1. Lasi masina in service-ul respectiv si ti-o repari acolo;
2. O urci pe platforma si o duci unde vrei tu, o repari, iar cand e gata, tot pe platforma o aduci la ITP."

Din fericire nu m-a sanctionat in niciun fel, insa m-a informat cu privire la acest lucru.

Acum nu stiu daca ce mi-a spus dansul este doar o opinie, sau daca este lege scrisa.

Sfatul meu este, pentru cei cu ITP refuzat, sa respecte varianta 1 scrisa mai sus. Este cel mai sigur :).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Help ...cum procedez ? itp va expira curand si masina a avut un accident ... Annie99 Annie99 Buna seara,, va rog mult , poate ma luminati cum sa procedez ! Deci , am avut un accident cu masina, am incheiat intelegerea amiabila , deci ,,acum va trebui ... (vezi toată discuția)
Itp expirat la intrarea în românia Marinex Marinex Bună ziua tuturor, nu sunt sigur dacă s-a mai discutat de recent pe acest subiect, dar am o nelămurire. Mi-a expirat ITP-ul la autoturism, în acest moment ... (vezi toată discuția)
Sunt in germania, tuv-ul mi-a expirat din 1 ianuarie 2024, vreau ... Trois18 Trois18 Sunt in Germania, TUV-ul mi-a expirat din 1 ianuarie 2024, vreau sa vin cu masina in Romania pentru a o inmatricula aici, aveti imi poate restrictiona vamesul ... (vezi toată discuția)