avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort copii minori

Buna ziua. Parintii mei sunt casatoriti de 17 ani,casatorie din care a rezultat 2 copii: unul de 14 ani si celalalt de 17 ani. Pe data de 26 noiembrie,tatal a depus actele de divort,iar pe data de 4 decembrie am primit citatia. Cea mica doreste sa locuiasca impreuna cu tatal sau. Mama si-a vandut locuinta sa din Ploiesti,iar acum locuim in alta parte. Mama are doar actul de vanzare-cumparare al casei. Tatal locuieste cu altcineva. Ce se intampla daca mama nu doreste sa ii acorde divortul? Exista posibilitatea ca tata sa o dea afara pe mama,avand in vedere ca locuieste impreuna cu cei 2 copii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:02, 9 Decembrie 2019
Evacuarea mamei, nici nu are legatura cu divortul, soacra poate cere evacuarea ei din casa, indiferent ca ramane cu fiul ei sau nu.
Pt ce a investit in casa, are un drept de creanta, tot pe soacra ar trebui sa o actioneze in judecata.
Mama nu are sens sa se opuna divortului cat nu mai e de stat cu o astfel de persoana, cand te opui divortului , te poti opune cand consideri ca motivele de divort nu sunt intemeiate si casatoria poate continua, la mama, nu e cazul.
In schimb, sa ceara divortul din culpa exclusiva a sotului si despagubiri.
Sa ia legatura cu un avocat, problema mamei nu se rezolva pe forum.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista sansa? azzuro azzuro Buna ziua. Exista vreo sansa pentru urmatoarea situatie: - familie cu doi copii; - contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager intre parinti si fiul ... (vezi toată discuția)
Testament daniel810 daniel810 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva in urmatoarea situatie: Mama mea doreste sa intocmeasca un testament prin care sa imi lase cateva terenuri mostenite de la ... (vezi toată discuția)
Nelamurire casa parinteasca marianacorina marianacorina buna seara, am si eu o intrebare va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine. Parintii mei au divortat in 1977 iar casa in care locuiam la aceea data si care ... (vezi toată discuția)