Buna ziua. Parintii mei sunt casatoriti de 17 ani,casatorie din care a rezultat 2 copii: unul de 14 ani si celalalt de 17 ani. Pe data de 26 noiembrie,tatal a depus actele de divort,iar pe data de 4 decembrie am primit citatia. Cea mica doreste sa locuiasca impreuna cu tatal sau. Mama si-a vandut locuinta sa din Ploiesti,iar acum locuim in alta parte. Mama are doar actul de vanzare-cumparare al casei. Tatal locuieste cu altcineva. Ce se intampla daca mama nu doreste sa ii acorde divortul? Exista posibilitatea ca tata sa o dea afara pe mama,avand in vedere ca locuieste impreuna cu cei 2 copii?
Evacuarea mamei, nici nu are legatura cu divortul, soacra poate cere evacuarea ei din casa, indiferent ca ramane cu fiul ei sau nu.
Pt ce a investit in casa, are un drept de creanta, tot pe soacra ar trebui sa o actioneze in judecata.
Mama nu are sens sa se opuna divortului cat nu mai e de stat cu o astfel de persoana, cand te opui divortului , te poti opune cand consideri ca motivele de divort nu sunt intemeiate si casatoria poate continua, la mama, nu e cazul.
In schimb, sa ceara divortul din culpa exclusiva a sotului si despagubiri.
Sa ia legatura cu un avocat, problema mamei nu se rezolva pe forum.
Exista sansa?
azzuro
Buna ziua.
Exista vreo sansa pentru urmatoarea situatie:
- familie cu doi copii;
- contract de vanzare - cumparare cu uzufruct viager intre parinti si fiul ... (vezi toată discuția)
Testament
daniel810
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva in urmatoarea situatie: Mama mea doreste sa intocmeasca un testament prin care sa imi lase cateva terenuri mostenite de la ... (vezi toată discuția)