avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nelamurire casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nelamurire casa parinteasca

buna seara, am si eu o intrebare va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine. Parintii mei au divortat in 1977 iar casa in care locuiam la aceea data si care era data de catre intreprindere tatalui meu ia ramas mamei mele in sentinta de divort fiind mentionat ca tata a renuntat la tot in favoarea noastra (a mea si a surorii mele).Int anul 1982 mama mea sa recasatorit iar la aceea data casa era tot a ICVL deoarece nu se puteau cumpara inca. ulterior casatoriei a cumparat apartamentul dar fiind casatorita la aceea data pe contractul de cumparare figureaza si sotul mamei. Intrebarea mea este daca noi copii avem dreptul sa ne opunem sa vinda acest apartament? mama e bolnava are 2 AVC la activ si sotul ei o obliga sa vinda casa. M ENTIONEZ CA DESI NU MAI LOCUIESC EFECTIV ACOLO EU AM ADRESA IN BULETIN TOT ACOLO LA CASA PARINTEASCA. poate sau nu sa vinda fara acceptul meu? avem noi ncopii dreptul la o cota parte din bani tinind cont ca aceasta casa ne-a lasat-o tata prin procesul de divort? Va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:28, 11 Aprilie 2013
nu aveti dreptul este un bun al parintilor. copii au dreptul la bun/bani numai in urma mostenirii dupa parinti...cand acestia decedeaza:(
acum este bun comun cu sotul 2 ca este dobandit in timpul casatoriei
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale dadica dadica Buna ziua, Mama a divortat de tata in 1980 .S-a recasatorit in 1982 si a cumparat apartamentul de 2 camere dat de la ICRAL tatalui meu, in care stateam ... (vezi toată discuția)
Dreptul la casa parinteasca corinamarianaburlacu corinamarianaburlacu parintii mei au primit prin repartitie de la locul de munca al tatalui meu in 1965 un apartament cu 2 cam pe care la divortul parintilor mei in 1977 la obtinut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! problema este legata de faptul ca parintii mei nu ... Worriedbee Worriedbee Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. ... (vezi toată discuția)