avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la casa parinteasca

parintii mei au primit prin repartitie de la locul de munca al tatalui meu in 1965 un apartament cu 2 cam pe care la divortul parintilor mei in 1977 la obtinut mama tata renuntind la toate in favoarea noastra a mea si a surorii mele fapt specificat si in sentinta de divort intre timp mama s-a recasatorit iar in 1990 cind fostul icral a scos apartamentul la vinzare mama la cumparat pe numele ei si a sotului actual care ulterior ne-a dat afara si a inchiriat ap vreau sa stiu ce drepturi avem eu si sora mea
Cel mai recent răspuns: corinamarianaburlacu , utilizator 16:29, 2 Iunie 2011
Ar fi de clarificat niste aspecte. De exemplu, mama dumneavoastra este in viata?
@corinamarianaburlacu
Nu aveti nici un drept.
Dupa decesul mamei aveti drept la mostenire.
nu prea avea la ce renunta tata, ca nu erau proprietari.
intrucat sotii au cumparat ap impreuna pe perioada casatoriei, proprietarii ap sunt mama si sotul ei, deocamdata nu aveti vreun drept.
dupa decesul mamei, veti imparti cu sora dvs, 3/4 din jumatate de ap, restul revenind sotului supravietuitor.
nu trebuia sa plecati din casa la vremea respectiva, dansii va puteau da afara numai cu o hotarare judecatoreasca pt evacuare.. ar fi durat ceva.
gi_jane2 a scris:

nu prea avea la ce renunta tata, ca nu erau proprietari.

Conform legislatiei in vigoare pana in 89, fostul sot era obligat sa ii asigure locuinta sotiei careia i se incredintau minori. Un fel de schimbare de chirias, obligatorie. Asa ca el a renuntat la locuinta. Oricum nu conteaza in speta.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
Ana-Maria Dutescu, Avocat
da mama traieste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire casa parinteasca marianacorina marianacorina buna seara, am si eu o intrebare va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine. Parintii mei au divortat in 1977 iar casa in care locuiam la aceea data si care ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Mostenire ttincuta ttincuta Parintii mei au divortat in urma partajului mama a dobindit un apartament care l-a trecut pe numele meu iar tata a dobindit un apartament si o casa mostenire ... (vezi toată discuția)